ICARO birding experience 
Caminada ornitològica: Barcelona - Sant Cugat
20
Últimes plaçes

Tornem a fer un clàssic de les sortides ornitològiques per la serra de Collserola on combinarem caminades per les pistes forestals d'aquest carismàtic parc natural amb l'observació d'ocells. I com que a l'inici del mes de setembre el pas migratori d'aus rapinyaires ja es comença a intensificar, hem dissenyat el nostre itinerari per fer-lo passar pel Turó de la Magarola, un dels punts més importants on es treballa amb el seguiment de la migració de tardor de rapinyaires. Un matí ple d'ocells que finalitzarà un cop arribem a Sant Cugat del Vallès on agafarem els Ferrocarrils de la Generalitat per tornar de nou cap a Barcelona. 

Quin serà l'itinerari?

 

Ens trobarem a les 07:00 h a la parada de metro Mundet (Línia 3) a la sortida de la banda muntanya on iniciarem el nostre itinerari accedint per un dels costats del Parc del Laberint d'Horta. Pocs minuts més tards ja podrem donar una ullada a la ciutat de Barcelona des del Castell Fortí, una antiga construcció militar del segle XIX. Seguirem el nostre trajecte fins al Turó de la Magarola on podrem esmorzar els nostres entrepans mentre veiem passar sobre els nostres caps les primeres aus rapinyaires durant el seu pas migratori de tardor. Els companys del Parc que fan el seguiment ens explicaran quines són les estratègies més habituals per dur a terme aquestes migracions tan llargues i quines han estat les espècies més freqüents durant els darrers dies de pas.

A partir d'aquest punt tot el nostre itinerari restant serà de baixada. Serà un bon moment per observar els diferents tipus de mallerengues, tallarols, picots i fins i tot el rossinyol del Japó. Un cop arribem a la masia de Can Borrell podrem prendre algun refresc i descansar una estona mentre observem els alàudids de la zona o els gratapalles dels camps del voltant. Una mica més tard ens trobarem amb el carismàtic Pi d'en Xandri, un pi pinyoner de més de 230 anys que va ser peça clau per a la preservació de la zona. Al voltant de les 13:30 h arribarem a Sant Cugat del Vallès on ens dirigirem als Ferrocarrils de la Generalitat per tornar cap a Barcelona

Què inclou?

 

Guiatge professional (Ferran López i José Luis Copete)

Telescopi 20x60 augments

Assegurança personal de l'excursió

Observacions

 

Caldrà que cadascú dugui el seu entrepà per esmorzar i roba d'abric sobre tot durant la primera hora del dia i els binocles. Important també no oblidar dur calçat adient per caminar per camins de terra. 

La caminada serà suau i anirem fent diverses aturades per observar els ocells que ens anem trobant al nostre pas. A partir del Turó de la Magarola la resta de la caminada serà de baixada o sobre terreny pla, que aproximadament és el 75 % de tot el recorregut.


05/09/2020 07:00

05/09/2020 14:00
Places limitades
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Sortida metro Mundet L3


DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS

REPORTS RELACIONATS