ICARO birding experience 
Desembocadura del Foix
20
Últimes plaçes

Vols passar un agradable matí ornitològic amb nosaltres? vine a conèixer la desembocadura del Foix, un espai natural protegit que forma part de la Xarxa Natura 2000, declarat Lloc d'Importància Comunitaria i Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). En aquesta petita i recentment arreglada desembocadura podrem trobar hàbitats adients per a les diferents espècies d'ocells, formats per jonqueres i herbassars conjuntament amb tamarius i altres arbusts mediterranis tot just al marge de la mateixa desembocadura, perfectes per a l'observació de mosquiters, titelles, blauets, però també d'altres espècies com el rascló, vàries espècies d'ànecs, bernats, esplugabous, etc... A la mateixa desembocadura solen romandre estols de vàries espècies de gavines i xatracs que poden observar-se a curta distància i tot just davant s'ha observat recentment al mar una calàbria petita. A més, encara tindrem temps de conèixer una darrera zona d'alt interés ornitològic: el port de la térmica de Cubelles, on les seves formacions de sorra a la part interior del port formen unes plataformes de descans i alimentació perfectes per als limícols, corb marins i altres gavines, i des d'on podrem observar amb una mica de sort la parella de falcó pelegrí de la zona.

Quin serà l'itinerari?

Ens trobarem al nostre punt de trobada habitual, l'aparcament de l'estació de tren i metro del Prat del Llobregat a les 08:30h. Un cop fet el repartiment de cotxes, farem cua per la C-32 en direcció a Cubelles on iniciarem el nostre itinerari un cop aparcats els nostres vehicles. Visitarem diferents punts estratègics del tram final de la desembocadura però també la mateixa gola on gaudirem dels diferents estols de gavines i xatracs. Els nous itineraris ja preparats per als visitants ens ajudaran a la nostra tasca de trobar els petits ocells dels voltants. Un cop observats fins el darrer ocell de la zona, tornarem als nostres cotxes per dirigir-nos fins al port de la térmica de Cubelles, situat a menys de 2 kms del nostre punt. Un cop a la zona, caminarem pels seus voltants en funció dels ocells del moment. Aproximadament sobre les 13:30h finalitzarà la nostra sortida ornitològica i iniciarem el camí de tornada al Prat del Llobregat.  

Quins ocells podrem observar?

 

Només els més rellevants:

 

Ànec grisset Anas strepera, Calàbria petita Gavia stellata, Cabusset Tachybaptus ruficollis, Mascarell Morus bassanus, Corb marí gros Phalacrocorax carbo, Esplugabous Bubulcus ibis, Martinet blanc Egretta garzetta, Bernat pescaire Ardea cinerea, Rascló Rallus aquaticus, Fotja vulgar Fulica atra, Becadell comú Gallinago gallinago, Pigre gris Pluvialis squatarola, Corriol camanegre Charadrius alexandinus, Gavina capnegra Larus melanocephalus, Gavina vulgar Larus ridibundus, Gavià fosc Larus fuscus, Gavià argentat Larus michahellis, Gavina corsa Larus audouinii, Xatrac becllarg Sterna sandvicensis, Blauet Alcedo atthis, Roquerol Ptyonoprogne rupestris, Cuereta torrentera Motacilla cinerea, Bitxac comú Saxicola rubicola, Tallarol capnegre Sylvia melanocephala, Mosquiter comú Phylloscopus collybita

 

 

Què inclou?

 

Guies professionals Icaro Birding Experience

Telescopi 20x60 augments

Assegurança personal

Llista total d'ocells observats

Observacions

 

Important no oblidar binocles i si pot ser, el telescopi. Caldrà també que cadascú porti el seu esmorzar o entrepà que podrem menjar al camp durant un petit descans. Dur un calçat adient per caminar per camins de terra serà també important així com dur roba d'abric i vent.


09/02/2019 08:30

09/02/2019 13:30
Queden 22 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aparcament de l'estació de tren del Prat de Llobregat


DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS