ICARO birding experience 
Especial Raspinell pirinenc
35

El Raspinell pirinenc distribueix la major part de la seva població catalana als boscos madurs del sector occidental dels Pirineus, però la seva similitud amb el Raspinell comú sovint dificulta força la tasca a l'hora de localitzar-los. Aquesta és la raó de per què molts ornitòlegs encara no han pogut gaudir amb aquesta espècie dins el territori català.  Nosaltres t'oferim un matí ple d'ocells d'alta muntanya però amb un objectiu principal: observar i aprendre a detectar el Raspinell pirinenc. A més, passarem bones estones de la sortida ornitològica aconseguint observacions de la Merla d'aigua amb possibilitats d'aconseguir fotografies a curta distància o fins i tot observar el Picot negre enmig d'un dels avetars més espectaculars del Pirineu. 

Donem molta importància a totes les mesures de seguretat per la COVID i totes les nostres sortides ornitològiques compleixen les normatives de prevenció.

Quin serà l'itinerari?

 

Ens trobarem a les 05:15 h a l'aparcament gratuït de l'estació de tren i metro del Prat de Llobregat per dur a terme el repartiment de vehicles evitant, així, dur el menor nombre possible de cotxes. Un cop organitzats, iniciarem el trajecte per la A-2 fins arribar a Tàrrega i després Balaguer, on agafarem la C-13 direcció Tremp, Sort i Llavorsí. Un cop passem uns 4 km del poble d'Escaló ens trobarem a mà esquerra amb una benzinera estació de servei La Torrassa (42.576984  1.139437). Aquest serà el nostre segon punt de trobada, on els que prefereixin anar directament sense passar pel Prat de Llobregat, hauran d'estar a les 08:15 h. Caldrà indicar a la prereserva a quin dels dos punts de trobada anireu.

Serà el moment de moure'ns amb els nostres vehicles uns 20 minuts més fins a La Mata de València, on deixarem els nostres vehicles i iniciarem el recorregut a peu. Passarem gairebé tot el matí en aquest espectacular bosc d'avetars madurs on iniciarem la nostra tasca de localitzar el Raspinell pirinenc entra d'altres ocells. Per la segona part de la sortida ornitològica ens tornarem a desplaçar amb els vehicles fins al poble de Llavorsí on passarem part de la tarda fotografiant la Merla d'aigua abans de marxar direcció Barcelona on finalitzarà la nostra sortida.

 

Què inclou?

 

Guiatge professional (Ferran López i José Luis Copete)

Telescopi 20x60 augments

Assegurança personal de viatge

Llistat total d'ocells observats durant la jornada 

Observacions

 

Caldrà dur cadascú el seu entrepà per emorzar i dinar, roba d'abric sobre tot durant la primera hora del dia i els binocles. Nosaltres durem els telescopis per millorar les nostres observacions. Important també no oblidar dur calçat adient per caminar per camins de terra.

Cal indicar a la pre-inscripció a quin dels dos punts de trobada preferiu que ens trobem:

 

Punt de trobada 1 a les 05:15 h a l'aparcament del Prat de Llobregat

Punt de trobada 2 a les 08:15 h a l'aparcament de la benzinera - estació de servei La Torrassa 

 

Donem molta importància a totes les mesures de seguretat per la COVID i l'equip d'Icaro Birding Experience vetlla per què totes les nostres sortides ornitològiques compleixin amb les normatives de prevenció. Demanem a tots els nostres clients que portin el seu propi material de protecció individual i és obligatori fer-ne ús durant els trajectes amb vehicle com en els espais oberts durant les caminades o observació d'ocells al camp. Evitarem compartir ampolles d'aigua o altres objectes que pogueren ser susceptibles a una possible transmissió per contacte. Demanem evitar qualsevol tipus de salutació amb contacte físic entre els guies i clients així com entre els mateixos participants que no formin part de la mateixa bombolla o nucli familiar. L'equip d'Icaro Birding Experience sempre porta farmaciola d'emergències de primers auxilis.

 


22/05/2021 05:15

22/05/2021 18:00
Queden 25 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aparcament estació de tren del Prat de Llobregat


DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS

REPORTS RELACIONATS