ICARO birding experience 
Hivernants als Aiguamolls de l'Empordà
35

El mes de desembre és un moment especial per a l'observació d'ocells hivernants als Aiguamolls de l'Empordà. En aquesta excursió guiada d'un dia en aquest Parc Natural, caminarem pels diferents itineraris visitant bona part dels seus observatoris on podrem observar amb detall totes les espècies d'ànecs i altres ocells aquàtics fins a arribar a la platja de Can Comes, una de les zones on es concentren petits grups de calàbries, baldrigues i també gavots. Però també tindrem temps d'observar altres espècies residents com el picot garser petit o un bon nombre de passeriformes com els repicatalons, boscarles mostatxudes, durbecs, entre d'altres. Per la tarda, visita als estanys Europa i d'en Pericus, amb opció d'anar al dormidor d'estornell vulgar si aquest ja s'ha format. 

Quin serà l'itinerari?

 

Ens trobarem a les 06:15 h a l'aparcament gratuït de l'estació de tren i metro del Prat de Llobregat i on cop organitzats entre els diferents vehicles, ens dirigirem cap al punt de trobada número 2, on ens trobarem amb la resta de participants a les 08:00 h a l'aparcament del Cortalet, tot just a l'entrada del Parc Natural, a les següents coordenades: 42.224481, 3.091739. Un cop tots junts, iniciarem a peu el recorregut des del Cortalet, passant pels diferents observatoris, els antics arrossars del Matà, la llacuna de la Massona (observatoris del Gall Marí i Bruel), platja de can Comes, gola del riu Fluvià i arrossars de la Gallinera. Per la tarda, visita als estanys Europa i d'en Pericus, amb opció d'anar al dormidor d'estornell vulgar si aquest ja s'ha format. Aquesta part final és un espectacle enlluernador, si el dormidor ja es troba actiu. No podem garantir que puguem gaudir de l'observació de les coreografies que formen a la tarda doncs la formació d'aquest estol varia en dates d'any en any.

Quins ocells podrem observar?

 

Només els més rellevants:

Xibec Netta rufina, Ànec blanc Tadorna tadorna, Morell de cap roig Aythya ferina, Morell de plomall Aythya fuligula, Cabussó emplomallat Podiceps cristatus, Cabussó collnegre Podiceps nigricollis, Baldriga mediterrània Puffinus yelkouan, Baldriga balear Puffinus mauretanicus, Astor Accipiter gentilis, Àguila calçada Aquila pennata, Àguila cuabarrada Aquila fasciata, Arpella vulgar Circus aeruginosus, Arpella pàl·lida Circus cyaneus, Grua Grus grus, Corriol gros Charadrius hiaticula, Corriol petit Charadrius dubius, Corriol camanegre Charadrius alexandrinus, Pigre gris Pluvialis squatarola, Territ variant Calidris alpina, Territ menut Calidris minuta, Xivitona Actitis hypoleucos, Gamba roja Tringa totanus, Gamba roja pintada Tringa erythropus, Gamba verda Tringa nebularia, Valona Tringa glareola, Becut Numenius arquata, Pòlit cantaire Numenius phaeopus, Batallaire Calidris pugnax, Picot garser petit Dendrocopos minor, Piula grossa Anthus richardi, Trist Cisticola juncidis.

Què inclou?

 

Guies Icaro Birding Experience

Telescopi 20x60 augments

Assegurança personal de viatge

Llistat total d'ocells observats durant la jornada

Observacions

 

Caldrà que cadascú dugui el seu entrepà per esmorzar i dinar, a més de calçat adient per caminar per pistes de terra i els binocles. Qui tingui telescopi és recomanable que l'agafi. Es recomana portar repel.lent anti-mosquits.


11/12/2021 08:00

11/12/2021 18:00
Queden 25 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aparcament estació de tren del Prat de Llobregat


DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS

REPORTS RELACIONATS