ICARO birding experience 
Hostal del Fum i Gallecs
20
Últimes plaçes

Sortida guiada d’un matí per conèixer dues interessants localitats de la plana del Vallès. El parc de l’Hostal del Fum sorprèn per que està molt naturalitzat i gens urbanitzat. El seu gran dipòsit artificial d’aigua alberga un important nombre de Cabussets tot l’any, i actua com a veritable imant per anàtides, hirundínids i aus aquàtiques que han de fer una parada tècnica durant les seves migracions. El petit aiguamoll de la riera de Caldes amaga interessants espècies com Rascló, Xivita, Blauet, Becadell i Polla pintada en migració. Però un dels grups estrella del parc son els pícids: Picot verd, Picot Garser Gros i Picot Garser Petit ens poden delectar amb bones observacions. 
Gallecs és un espai rural protegit, integrat per sis municipis, on la preservació de la natura s’uneix a les bones pràctiques agràries. Els seus extensos conreus són l’hàbitat ideal per la Perdiu roja, el Faisà, la Cogullada vulgar, el Cruixidell i també una alta densitat de Conill de bosc. El pas primaveral ens podrà sorprendre amb altres espècies com el Còlit gris, la Cuereta groga, el Rossinyol, la Cotxa cua-roja, el Mastegatatxes o diferents rapinyaires.

Quin serà l'itinerari?

El primer punt de trobada serà a les 7:00h, a l'aparcament de l'estació de tren del Prat del Llobregat on farem l'habitual repartiment de cotxes abans d'iniciar el camí cap a Palau-solità i Plegamans, per l'autovia AP-7. El segon punt de trobada serà a les 7:40h a l'aparcament principal del parc de l’Hostal del Fum, situat en aquest punt: 41.564612, 2.176741. Un cop tots junts, iniciarem el nostre recorregut a peu per l’interior del parc, visitant a primera hora les zones d’aiguamoll ja que són més sensibles a les molèsties dels usuaris del parc durant el cap de setmana. Sobre les 11:45h farem un curt desplaçament d’uns 15 min en cotxe, per estacionar a prop de l’ermita de Santa Maria de Gallecs. Des d’allà farem un recorregut circular passant pels camps de cultiu de la carena de Bandolers, fins al bosquet de ribera del Torrent de Caganell i el petit aiguamoll de Can Salvi. Sobre les 13:30h finalitzarà la sortida i iniciarem el nostre camí de retorn.

Quins ocells podrem observar?

Només els més rellevants:
Ànec collverd Anas platyrhynchos, Perdiu roja Alectoris rufa, Faisà Phasianus colchicus, Cabusset Tachybaptus ruficollis, Esplugabous Bubulcus ibis, Bernat pescaire Ardea cinerea,  Aligot comú Buteo buteo, Àguila marcenca Circaetus gallicus, Xoriguer comú Falco tinnunculus, Rascló Rallus aquaticus, Polla d’aigua Gallinula chloropus, Becadell comú Gallinago gallinago, Xivita Tringa ochropus, Gavià argentat Larus michahellis, Cotorra de Kramer Psittacula krameri, Ballester Apus melba, Blauet Alcedo atthis, Puput Upupa epops, Picot verd Picus viridis, Picot garser gros Dendrocopos major, Picot garser petit Dendrocopos minor, Cogullada vulgar Galerida cristata, Oreneta vulgar Hirundo rustica, Oreneta cuablanca Delichon urbicum, Cuereta groga Motacilla flava, Cuereta blanca Motacilla alba, Rossinyol Luscinia megarhynchos, Cotxa cua-roja Phoenicurus phoenicurus, Bitxac comú Saxicola rubicola, Còlit gris Oenanthe oenanthe, Rossinyol bord Cettia cetti, Trist Cisticola juncidis, Tallarol de casquet Sylvia atricapilla, Tallarol capnegre Sylvia melanocephala, Mosquiter pàl·lid Phylloscopus bonelli, Mosquiter de passa Phylloscopus trochilus, Bruel Regulus ignicapilla, Mastegatatxes Ficedula hypoleuca, Mallerenga cuallarga Aegithalos caudatus, Mallerenga blava Cyanistes caeruleus, Mallerenga carbonera Parus major, Raspinell comú Certhia brachydactyla, Corb Corvus corax, Pardal roquer Petronia petronia, Bec de corall senegalès Estrilda astrild, Gratapalles Emberiza cirlus, Cruixidell Emberiza calandra.

Què inclou?

Guies professionals Icaro Birding Experience
Telescopi 20x60 augments
Assegurança personal 
Llista total d'ocells observats

Observacions

No oblideu portar l'entrepà per l'esmorzar, roba d'abric per les primeres hores i calçat adient per caminar per pistes de terra. Nosaltres durem el telescopi per millorar les nostres observacions d'ocells. Evidentment, no heu d'oblidar els binocles i les càmeres fotogràfiques.


27/04/2019 07:00

27/04/2019 13:30
Queden 25 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aparcament estació de tren del Prat de Llobregat


DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS