ICARO birding experience 
La tardor als Aiguamolls de l'Empordà
35
Últimes plaçes

El mes d'octubre és un moment especial per a l'observació de la migració postnupcial als Aiguamolls de l'Empordà. En aquesta excursió guiada d'un dia al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, per l'expert local Jordi Martí-Aledo, editor de Birding Empordà, especialista en identificació de limícols i una de les persones que millor coneix el parc. Es farà un recorregut on podrem gaudir de les espècies de limícols, ànecs, rapinyaires, i d'altres grups, entre les quals podem destacar agró blanc, becplaner, astor, àguila calçada, o piula grossa, com també les espècies residents com ara picot garser petit, amb una sessió pràctica on Jordi ens farà una classe al camp, als antics arrossars del Matà, sobre com separar espècies de limícols que acostumen a donar problemes als que tenen menys experiència amb aquest grup que acostuma a donar maldecaps. Així mateix, Jordi explicarà els requeriments d'hàbitat que necessita cada espècie, la seva evolució en l'espai durant les darreres dècades, i també l'estat de conservació general a Europa i com es troben les poblacions.

Quin serà l'itinerari?

 

Ens trobarem a les 08:00h a l'aparcament del Cortalet, tot just a l'entrada del Parc Natural, a les següents coordenades: 42.224481, 3.091739. Un cop tots junts, iniciarem a peu el recorregut des del Cortalet, passant pels diferents observatoris, els antics arrossars del Matà, la llacuna de la Massona (observatoris del Gall Marí i Bruel), platja de can Comes, gola del riu Fluvià i arrossars de la Gallinera. Per la tarda, visita als estanys Europa i d'en Pericus, amb opció d'anar al dormidor d'estornell vulgar si aquest ja s'ha format. Aquesta part final és un espectacle enlluernador, si el dormidor ja es troba actiu. No podem garantir que puguem gaudir de l'observació de les coreografies que formen a la tarda doncs la formació d'aquest estol varia en dates d'any en any.

Quins ocells podrem observar?

 

Només els més rellevants:

Xibec Netta rufina, Ànec blanc Tadorna tadorna, Morell de cap roig Aythya ferina, Morell de plomall Aythya fuligula, Cabussó emplomallat Podiceps cristatus, Cabussó collnegre Podiceps nigricollis, Baldriga mediterrània Puffinus yelkouan, Baldriga balear Puffinus mauretanicus, Astor Accipiter gentilis, Àguila calçada Aquila pennata, Àguila cuabarrada Aquila fasciata, Arpella vulgar Circus aeruginosus, Arpella pàl·lida Circus cyaneus, Grua Grus grus, Corriol gros Charadrius hiaticula, Corriol petit Charadrius dubius, Corriol camanegre Charadrius alexandrinus, Pigre gris Pluvialis squatarola, Territ variant Calidris alpina, Territ menut Calidris minuta, Xivitona Actitis hypoleucos, Gamba roja Tringa totanus, Gamba roja pintada Tringa erythropus, Gamba verda Tringa nebularia, Valona Tringa glareola, Becut Numenius arquata, Pòlit cantaire Numenius phaeopus, Batallaire Calidris pugnax, Picot garser petit Dendrocopos minor, Piula grossa Anthus richardi, Trist Cisticola juncidis.

Què inclou?

 

Guiatge professional de Jordi Martí-Aledo per a Icaro Birding Experience

Telescopi 20x60 augments

Assegurança personal de viatge

Llistat total d'ocells observats durant la jornada

Observacions

 

Caldrà que cadascú dugui el seu entrepà per esmorzar i dinar, a més de calçat adient per caminar per pistes de terra i els binocles. Qui tingui telescopi és recomanable que l'agafi. Es recomana portar repel.lent anti-mosquits.


17/10/2020 08:00

17/10/2020 18:00
Queden 2 places
Veure pdf

DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS

REPORTS RELACIONATS