ICARO birding experience 
Parc Natural del Garraf (tardor 2018)
20
Últimes plaçes

Sortida guiada d’un matí per conèixer en profunditat l’avifauna i les plantes d’aquest espai protegit tant proper de la ciutat de Barcelona. A més, visitarem altres zones d’interès així com els diferents avencs formats per l’erosió de la roca calcària quan entra en contacte amb l’aire i l’aigua, alguns d’un centenar de metres de fondària. Durant la segona quinzena d'octubre, encara és possible observar un bon nombre d'espècies en pas postnupcial i que, conjuntament amb d'altres residents a la zona com l'Àguila Cuabarrada o la Tallareta Cuallarga,  farà d'aquesta sortida un matí ple d'ocells i bona companyia.

 

Quin serà l'itinerari?

 

Ens trobarem a les 08h a l'aparcament de l'estació de tren del Prat del Llobregat on farem el repartiment de cotxes. Un cop organitzats, anirem direcció autovia de Castelldefels per arribar a un dels accessos del Parc Natural del Garraf, la urbanització Ratpenat. Finalment deixarem els cotxes al Pla de Querol i caminarem fins les Agulles on esmorzarem a 552 metres d’alçada. Tornarem, passant per  Campgràs i els 4 avencs. Tot seguit agafarem els cotxes, aturant-nos al centre d’informació de La Pleta i fent a peu el recorregut del seu voltant. Finalment anirem direcció al poble del Garraf, per accedir a la Falconera. Sobre les 14h finalitzarem la sortida.

Quins ocells podrem observar?

 

 

Tenint en compte que per aquestes dates encara ens trobarem amb alguns ocells en pas migratori, només indicarem els més rellevants d'una llarga llista:

Perdiu Roja Alectoris rufa, Aguila Cuabarrada Aquila fasciata, Aligot Comú Buteo buteo, Esparver Vulgar Accipiter nisus, Xoriguer Comú Falco tinnunculus, Falcó Pelegrí Falco peregrinus, Xixella Columba oenas, Pardal Roquer Petronia petronia, Puput Upupa epops, Cogullada Fosca Galerida theklae, Roquerol Ptyonoprogne rupestris, Bitxac Comú Saxicola torquatus, Merla Blava Monticola solitarius, Tallarol Capnegre Sylvia melanocephala, Tallareta Cuallarga Sylvia undata, Mosquiter Comú Phylloscopus collybita, Bruel Regulus ignicapilla, Mallerenga Blava Cyanistes caeruleus, Mallerenga Emplomallada Lophophanes cristatus, Corb Corvus corax, Passerell Comú Carduelis cannabina, Gratapalles Emberiza cirlus, Cruixidell Emberiza calandra
 

Què inclou?

 

Servei de guies experts en ornitologia
Telescopi terrestre 20x60
Assegurança de viatge personal

Observacions

 

Cal tenir en compte que per caminar per les diferents zones del Parc és important dur un calçat adient. Cadascun portarà el seu esmorzar, els seus binocles i a poder ser una càmera fotogràfica. Nosaltres durem varis telescopis per poder disfrutar, amb major detall, dels ocells que surtin al pas. 


20/10/2018 08:00

20/10/2018 14:00
Queden 25 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aparcament estació de tren del Prat de Llobregat


DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS