ICARO birding experience 
Estret de Gibraltar
645
Complert

Viure en directe la migració postnupcial d'aus rapinyaires des dels tradicionals punts d'observació de l'Estret de Gibraltar és, sense dubtes, una de les experiències ornitològiques més inoblidables. Descubrirem aquesta espectacular migració des d'un dels majors corredors migratoris del món on, observar milers d'individus d'aligot vesper, àguila marcenca, milà negre o l'àguila calçada en tan sols un dia, és un fet habitual! Aprofitarem al màxim els nostres cinc dies de tour visitant altres zones d'alt interès natural com La Janda i els seus voltants, un paradís ornitològic que sovint és utilitzat per a molts ocells migradors com a zona on romandre abans de creuar l'estret de Gibraltar, però també una zona immillorable per gaudir d'altres espècies com l'àguila cuabarrada, l'àguila imperial ibèrica, l'esparver d'espatlles negres o l'esparver cendrós. Passarem molt bones estones fotografiant altres ocells enmig d'un espectacular escenari, visitant la primera colònia reproductora a Europa de l'ibis ermità, descobrint com són els nius del falciot cuablanc comú o tractant d'observar l'escàs voltor de Rüppell entre d'altres. Per acabar d'arrodonir-ho, un dels matins durem a terme una sortida en barca per afegir noves espècies a les nostres llistes i on gaudirem a curta distància de les diferents espècies de cetacis i ocells marins però amb un clar objectiu: observar en viu les increïbles orques de la zona. 

Quin serà l'itinerari?

 

El nostre itinerari diari anirà en funció de les darreres noticies dels ocells que dependrà de la intensitat del pas migratori i per tant, definirem amb més precisió l'ordre del nostre recorregut durant els dies previs del tour. Les zones a visitar són les anteriorment esmentades en la introducció més d'altres que podrem incorporar en funció de les darreres observacions per la zona. 

El punt d'inici del tour serà a les 09:30h a l'aeroport de Málaga-Costa del Sol (AGP) i la finalització serà al mateix aeroport a les 20h. Serà responsabilitat de tots els participants estar presents aquest dia, hora i lloc per iniciar el tour. Aconsellem arribar a través dels diferents vols. Els vols recomanats en el cas de venir des de Barcelona són els següents:

 

Barcelona - sortida el 28 de septembre a les 07:10h amb arribada a Málaga a les 08:55h (vol directe amb Vueling VY 2115)

Málaga - sortida el 2 d'octubre a les 21:45h amb arribada a Barcelona a les 23:20h (vol directe amb Vueling VY2118)

 

Els participants del tour podran arribar pel seu compte amb qualsevols altre transport o amb altres vols que no siguin el que recomanem sempre i quan estiguin presents en el punt de trobada a la hora indicada o a una hora previa i a la tornada, marxin a la hora indicada o qualsevol altre posterior. 

Tant aviat s'hagi complert el mínim de participants suficients per poder dur a terme el tour, us avisarem per realitzar la compra dels vols. En el suposat cas de que un participant compri els vols amb antelació al nostre avís, Icaro Birding Experience SL no es farà responsable de l'import d'aquest vols d'avió en cas de cancel.lació.

Ens traslladarem tots els dies amb una furgoneta tipus Van de 9 places amb aire condicionat.

Ens allotjarem totes les nits al mateix lloc, situat a les afores de Tarifa, des d'on iniciarem cada matí el nostre recorregut ornitològic. 

Quins ocells podrem observar?

 

Només els més rellevants:

Anec capblanc Oxyura leucocephala, Cigonya negra Ciconia nigra, Ibis ermità Geronticus eremita, Bec-planer Platalea leucorodia, Voltor de Rüppell Gyps rueppellii, Aufrany Neophron percnopterus, Aguila pescadora Pandion haliaetus, Aguila imperial ibèrica Aquila adalberti, Aguila marcenca Circaetus gallicus, Aguila calçada Aquila pennata, Aguila cuabarrada Aquila falciata, Milà negre Milvus migrans, Esparver d'espatlles negres Elanus caeruleus, Arpella vulgar Circus aeruginosus, Arpella pàlida Circus cyaneus, Esparver cendrós Circus pygargus, Aligot rogenc Buteo rufinus, Aligot vesper Pernis apivorus, Esparver vulgar Accipiter nisus, Astor Accipiter gentilis, Xoriguer comú Falco tinnunculus, Xoriguer petit Falco naumanni, Falcó mostatxut Falco subbuteo, Falcó pelegrí Falco peregrinus, Falcó llaner Falco biarmicus, Fotja banyuda Fulica cristata, Torlit Burhinus oedicnemus, Perdiu de mar Glareola pratincola, Siboc Caprimulgus ruficollis, Falciot cuablanc africà Apus caffer, Falciot cuablanc comú Apus affinis, Gaig blau Coracias garrulus, Oreneta cua-rogenca Cecropis daurica, Bulbul barbat Pycnonotus barbatus. 

Què inclou?

 

Allotjament durant 4 nits amb habitació doble (habit. individual amb suplement de 70 euros)
Transport durant els 5 dies

Sortida amb vaixell per l'observació d'orques

Esmorzars de tots els dies
Guies professionals Icaro Birding Experience 

Telescopi 20x60 augments
Assegurança personal de viatge

Què no inclou?

 

Vols d'anada i tornada 
Dinars i sopars de tots els dies
Despeses personals i trucades
Tot allò no especificat espressament a l'aparta "Què inclou?"

Observacions

 

Només disposem de dues habitacions individuals i en el cas de demanda es distribuiran per estricte ordre de reserva.

Amb la intenció d'aprofitar el temps al màxim, els dinars sempre seran al camp. Els sopars, amb més tranquil.litat, es faran al poble de Tarifa, on podrem comentar les experiències diàries.


28/09/2019 09:30

02/10/2019 20:00
Places limitades
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aeroport Málaga


DESCOBREIX MÉS TOURS