ICARO birding experience 
Gallocanta i Bujaraloz 2022
245
Finalitzat

Durant el cap de setmana del 26 i 27 de febrer visitarem aquesta llacuna aragonesa on, just en aquestes dates, s'afegeixen a les ja moltes grues que hivernen les que ja comencen a tornar cap al nord, reunint en els seus moments més àlgids més de 140.000 exemplars concentrats a la mateixa zona. De dia les podrem veure escampades menjant pels voltants, mentre que al capvespre es produeix el màgic moment de l'arribada a la llacuna de milers i milers on passaran la nit. A primera hora de diumenge les podrem veure partir de la llacuna per marxar a alimentar-se als camps, en un altre moment especial. És una de les millors experiències ornitològiques d'Europa, i es produeix just en aquestes dates. Visitarem també les salades de Bujaraloz per tal d'observar els impressionants piocs salvatges, una de les espècies més emblemàtiques de les zones estepàriques. 

Quin serà l'itinerari?

 

El nostre tour tindrà inici a les 07:30h en el punt de trobada habitual de l'aparcament gratuït de l'estació de tren del Prat de Llobregat (veieu la seva localització en el mapa). L'arribada a la llacuna de Gallocanta serà aproximadament sobre les 12h del migdia on començarem a observar els primers estols de grues pels mateixos voltants de la llacuna. Visitarem totes les zones i observatoris per gaudir de les diferents panoràmiques on prendre les millors imatges. El punt fort del primer dia serà, sense dubtes, observar l'arribada dels grans estols cap el dormider que es forma a la mateixa llacuna mentre observem els mussols emigrants que habitualment ja surten a caçar per aquesta zona. A primera hora del matí ens situarem en un altre punt estratègic per poder observar, en aquest cas, la sortida dels diferents estols cap a les seves zones d'alimentació, tot un espectacle! Per la tarda, ja de tornada, farem una visita a les salades de Bujaraloz, per tal d'observar els piocs salvatges de la zona. Ja de nit, finalment arribarem al Prat de Llobregat on finalitzarà el nostre tour.

Què inclou?

 

Una nit d'allotjament (habitació doble)

Transport dels dos dies amb vehicle de 9 places

Guia ICARO (Ferran López)

Assegurança personal de viatges

Telescopi 20x60

Què no inclou?

 

Cap àpat del primer i segon dia

Despeses personals i trucades

Tot allò no especificat espressament a l'apartat "Què inclou?"

 

Àpats no inclosos en el tour
Caldrà dur des de casa l'esmorzar i el dinar del primer dia. El sopar, molt més relaxat, el farem al mateix hotel o a qualsevol restaurant de la zona. El dinar del segon dia el podrem comprar al mateix allotjament on passarem la nit.

Nosaltres durem telescopi terrestre de 20x60 augments per poder millorar les nostres observacions però és recomanable portar el vostre en el cas que sigui possible. 

En cas de cancel.lació es retornarà l'import del tour íntegrament

Observacions

 

Cal tenir en compte que la Reserva Natural de la Llacuna de Gallocanta està a una altitud d'uns 1000 metres sobre el nivell del mar i per tant, les seves temperatures durant els mesos d'hivern són molt baixes. Caldrà dur roba d'abric per suportar fred, fins i tot a diferents graus sota zero. A més, serà important dur calçat per caminar per zones pedregoses.

Les seves extraordinàries panoràmiques, conjuntament amb els grans estols de grues que sobrevolen la llacuna, són immillorables per a la fotografia. Però no haurem d'oblidar que les baixes temperatures solen afectar el rendiment de les bateries i serà recomanable dur diverses de recanvi.


26/02/2022 07:30

27/02/2022 20:00
Queden 4 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aparcament estació de tren del Prat de Llobregat


DESCOBREIX MÉS TOURS

REPORTS RELACIONATS