ICARO birding experience 
Holanda
595
Últimes plaçes

 

Entre les diferents regions del nord d'Europa, Holanda és el país per excel.lència per l'hivernada dels grans estols d'oques. Les concentracions de diversos milers d'exemplars a les praderies, al voltant de canals i llacunes on també s'agrupen diverses espècies d'aus aquàtiques com les calàbries, cignesànecs de tot tipus, fan d'aquest país un dels indrets més recomanables per a l'observació d'ocells en els mesos d'hivern. Durant els nostres quatre dies de tour visitarem totes les principals àrees, com la regió de Flevoland on romanen alguns individus d'àguila marinaNoord-Holland per descobrir les oques rialleres petites o la regió de Friesland que arribarem a través d'un dels famosos polders amb una londitud d'uns 30 kms, on gaudirem d'aquest espectacle de la natura, ajudats per un ornitòleg local que afegirà un plus de qualitat a l'hora de localitzar algunes de les espècies més escases.

Quin serà l'itinerari?

 

Un cop arribem a l'aeroport d'Amsterdam durant el matí del dia 9, ja ens estarà esperant el nostre vehicle de nou places. Iniciarem llavors les primeres visites a la regió de Flevoland, on ja podrem observar algunes de les espècies més característiques del nostre tour com l'àguila marina, cignes vulgars i cantaires, oques rialleres grosses, oques de galta blanca o els morells d'ulls grocs entre molts d'altres o buscarem, també, alguns dels aligots calçats de la zona. A partir del segon dia de tour, totes les nostres visites diàries a les diferents àrees sempre tindràn el punt de partida del nostre allotjament, situat a Alkmaar, i que ens permetrà arribar a les zones més nordenques amb major facilitat. Tindrem el suport d'un bon amic i reconegut ornitòleg, en Vincent van der Spek, qui ens facilitarà la tasca de trobar moltes de les espècies més complicades de localitzar com l'oca riallera petita o l'oca de coll roig. Per tant, el nostre itinerari anirà en funció de les darreres observacions i anirem alternant les zones a visitar amb l'objectiu d'observar el major nombre d'espècies possible. A darrera hora de la tarda del dia 12, ja ens dirigirem de nou cap a l'aeroport d'Amsterdam on finalitzarà el nostre tour.   

Quins ocells podrem observar?

Només els més rellevants:

Cigne mut Cygnus olor, Cigne cantaire Cygnus cygnus, Cigne petit Cygnus columbianus, Cigne negre Cygnus atratus, Oca riallera grossa Anser albifrons, Oca riallera petita Anser erythropus, Oca pradenca Anser fabalis,  Oca vulgar Anser anser, Oca del Canadà Branta canadensis, Oca de galta blanca Branta leucopsis, Oca de collar Branta bernicla, Oca de coll roig Branta ruficollis, Oca egípcia Alopochen aegytpiaca, Oca índia Anser indicus, Ànec blanc Tadorna tadorna, Morell buixot Aythya marila, Èider Somateria mollissima, Ànec negre Melanitta nigra, Ànec fosc Melanitta fusca, Morell d'ulls grocs Bucephala clangula, Bec de serra petit Mergus albellus, Bec de serra gros Mergus merganser, Bec de serra mitjà Mergus serrator, Perdiu xerra Perdix perdix, Calàbria petita Gavia stellata, Calàbria grossa Gavia immer, Calàbria agulla Gavia arctica, Cabussó orellut Podiceps auritus, Àguila marina Haliaeetus albicilla, Arpella pàlida Circus cyaneus, Aligot calçat Buteo lagopus, Falcó pelegrí Falco peregrinus, Garsa de mar Haematopus ostralegus, Daurada grossa Pluvialis apricaria, Territ tres-dits Calidris alba, Territ fosc Calidris maritima, Remena-rocs Arenaria interpres, Becut Numenius arquata, Tètol cuabarrat Limosa lapponica, Gavina de tres dits Rissa tridactyla, Gavina cendrosa Larus canus, Gavià argentat de potes roses Larus argentatus, Gavinot Larus marinus, Somorgollaires Uria aalge, Gavot Alca torda, Picot garser mitjà Dendrocopos medius, Picot garser gros Dendrocopos major, Picot verd Picus viridis, Alosa banyuda Eremophila alpestris, Grasset de costa Anthus petrosus, Ocell sedós Bombycilla garrulus, Tord ala-roig Turdus iliacus, Griva cerdana Turdus pilaris, Mallerenga d'aigua Poecile palustris, Mallerenga capnegre Poecile montanus, Gralla Corvus monedula, Graula Corvus frugilegus, Cornella emmantellada Corvus cornix, Cornella negra Corvus corone, Passarell becgroc Carduelis flavirostris, Passarell golanegre Carduelis flammea, Pinsà borroner Pyrrhula pyrrhula, Sit blanc Plectrophenax nivalis.

Què inclou?

 

Allotjament de tres nits (habit. doble)

Esmorzars tipus bufet dels dies 10, 11 i 12

Transport vehicle 9 places el quatre dies

Guies ornitològics d'ICARO i guia local

Telescopi terrestre 20x60

Assegurança personal de viatge

 

Què no inclou?

 

Esmozar del primer dia

Dinars i sopars 

Vols anada i tornada fins a Amsterdam

Despeses personals i trucades

Tot allò no especificat espressament a l'apartat "Què inclou?"

 

Serà important tenir en compte que a Holanda, per aquestes dates, sol fer força fred i caldrà per tant dur roba d'abric tèrmic així com gorres, passamuntanyes o guants. També caldrà dur algun impermeable per si fos necessari. Es molt recomanable dur càmera fotogràfica ja sigui per fotografiar els ocells com el paissatge. 

Observacions

 

Es important tenir en compte que, tant aviat s'hagi complert el mínim de participants suficients per dur a terme el tour, us avisarem per realitzar la compra dels vols. En el suposat cas de que un client compri els vols amb antelació al nostre avís, Icaro Birding Experience SL no es farà responsable de l'import d'aquests bitllets d'avió en cas de cancel.lació. El cost aproximat dels vols és d'entre 70 i 90 euros anada i tornada.

Holanda - Febrer 2019

 Anser albifrons © Ferran López
 Larus canus © Ferran López
 Anser erythropus © Ferran López
 © Ferran López
 ©Ferran López
 Bucephala albeola © Ferran López
 Bucephala albeola © Ferran López
 Bucephala albeola © Sergio Hoces
 Bucephala clangula © Sergio Hoces
 Gavia stellata © Sergio Hoces
 ©Ferran López
 ©Ferran López
 Carduelis flavirostris ©Ferran López
 Carduelis flavirostris ©Ferran López
 Carduelis flavirostris ©Ferran López
 Carduelis flavirostris ©Ferran López
 ©Ferran López
 ©Carme Campà
 ©Francesc Llimona
 ©Francesc Llimona
 ©Francesc Llimona
 Bombycilla garrulus © Sergio Hoces
 Bombycilla garrulus © Sergio Hoces
 Nucifraga caryocatactes © Sergio Hoces
 Nucifraga caryocatactes © Sergio Hoces
 Calidris maritima © Sergio Hoces
 Poecile palustris © Sergio Hoces
 Accipiter nisus © Sergio Hoces
 Larus marinus © Sergio Hoces
 Halichoerus grypus © Sergio Hoces
 Halichoerus grypus © Sergio Hoces
 Haematopus ostralegus © Sergio Hoces
 Coccothraustes coccothraustes © Sergio Hoces
 Fringilla montifringilla © Sergio Hoces
 Streptopelia orientalis meena © Sergio Hoces
 Podiceps auritus © Sergio Hoces
 Mergus serrator © Sergio Hoces
 ©Carme Campà
 Mergus albellus ©Lluís Vilamajó
 ©Lluís Vilamajó
 ©Lluís Vilamajó
 ©Lluís Vilamajó
 ©Lluís Vilamajó
 Larus argentatus ©Ferran López
 Nucifraga caryocatactes © Ferran López
 ©Ferran López
 Mergus albellus ©Ferran López
 Mergus albellus ©Ferran López
 Mergus merganser ©Ferran López
 Branta leucopsis ©Ferran López
 Branta leucopsis ©Ferran López
 Branta leucopsis ©Ferran López
 Branta leucopsis ©Ferran López
 Branta leucopsis ©Ferran López
 ©Lluís Vilamajó

09/02/2019 08:00

12/02/2019 22:00
Places limitades
Veure pdf

DESCOBREIX MÉS TOURS