ICARO birding experience 
Holanda - Gener 2020
595

Entre les diferents regions del nord d'Europa, Holanda és el país per excel.lència per l'hivernada dels grans estols d'oques. Les concentracions de diversos milers d'exemplars a les praderies, al voltant de canals i llacunes on també s'agrupen diverses espècies d'aus aquàtiques com les calàbries, cignes i ànecs de tot tipus, fan d'aquest país un dels indrets més recomanables per a l'observació d'ocells en els mesos d'hivern. Durant els nostres quatre dies de tour visitarem totes les principals àrees, com la regió de Flevoland on romanen alguns individus d'àguila marina, Noord-Holland per descobrir les oques rialleres petites o la regió de Friesland que arribarem a través d'un dels famosos polders amb una londitud d'uns 30 kms, on gaudirem d'aquest espectacle de la natura i d'alguns dels aligots calçats de la zona. Podeu fer un cop d'ull al report d'Holanda de febrer de 2019 que tenim penjat a la web dins l'apartat de Reports per fer-vos una idea més aproximada.

Quin serà l'itinerari?

 

Un cop arribem a l'aeroport de Schiphol a Amsterdam durant el matí del dia 4, ja ens estarà esperant el nostre vehicle de nou places. Iniciarem llavors les primeres visites a la regió de Flevoland, on ja podrem observar algunes de les espècies més característiques del nostre tour com l'àguila marina, cignes vulgars i cantaires, oques rialleres grosses, oques de galta blanca o els morells d'ulls grocs entre molts d'altres o buscarem, també, alguns dels aligots calçats de la zona. A partir del segon dia de tour, totes les nostres visites diàries a les diferents àrees sempre tindràn el punt de partida del nostre allotjament, situat a Alkmaar, i que ens permetrà arribar a les zones més nordenques amb major facilitat. Un dels objectius d'aquesta zona seran les oques rialleres petites que solen romandre pels diferents prats al nord d'aquesta localitat.  El nostre itinerari anirà en funció de les darreres observacions i anirem alternant les zones a visitar amb l'objectiu d'observar el major nombre d'espècies possible. Una altre de les zones interessants seran els diferents polders de Port Zelande, situats al sud-oest de Rotterdam on s'agrupen vàries de les espècies marines com els somorgollaires, gavots, ànecs negres, becs de serra, ànecs glacials o també els territs foscos o les foques grises entre molts altres.  A darrera hora de la tarda del dia 7, ja ens dirigirem de nou cap a l'aeroport d'Amsterdam on finalitzarà el nostre tour.

Quins ocells podrem observar?

 

Només els més rellevants:

Cigne mut Cygnus olor, Cigne cantaire Cygnus cygnus, Cigne petit Cygnus columbianus, Oca riallera grossa Anser albifrons, Oca riallera petita Anser erythropus, Oca pradenca Anser fabalis,  Oca vulgar Anser anser, Oca del Canadà Branta canadensis, Oca de galta blanca Branta leucopsis, Oca de collar Branta bernicla, Oca de coll roig Branta ruficollis, Oca egípcia Alopochen aegytpiaca, Oca índia Anser indicus, Ànec blanc Tadorna tadorna, Morell buixot Aythya marila, Èider Somateria mollissima, Ànec negre Melanitta nigra, Ànec fosc Melanitta fusca, Morell d'ulls grocs Bucephala clangula, Bec de serra petit Mergus albellus, Bec de serra gros Mergus merganser, Bec de serra mitjà Mergus serrator, Perdiu xerra Perdix perdix, Calàbria petita Gavia stellata, Calàbria grossa Gavia immer, Calàbria agulla Gavia arctica, Cabussó orellut Podiceps auritus, Àguila marina Haliaeetus albicilla, Arpella pàlida Circus cyaneus, Aligot calçat Buteo lagopus, Falcó pelegrí Falco peregrinus, Garsa de mar Haematopus ostralegus, Daurada grossa Pluvialis apricaria, Territ tres-dits Calidris alba, Territ fosc Calidris maritima, Remena-rocs Arenaria interpres, Becut Numenius arquata, Tètol cuabarrat Limosa lapponica, Gavina de tres dits Rissa tridactyla, Gavina cendrosa Larus canus, Gavià argentat de potes roses Larus argentatus, Gavinot Larus marinus, Somorgollaires Uria aalge, Gavot Alca torda, Picot garser mitjà Dendrocopos medius, Picot garser gros Dendrocopos major, Picot verd Picus viridis, Alosa banyuda Eremophila alpestris, Grasset de costa Anthus petrosus, Ocell sedós Bombycilla garrulus, Tord ala-roig Turdus iliacus, Griva cerdana Turdus pilaris, Mallerenga d'aigua Poecile palustris, Mallerenga capnegre Poecile montanus, Gralla Corvus monedula, Graula Corvus frugilegus, Cornella emmantellada Corvus cornix, Cornella negra Corvus corone, Passarell becgroc Carduelis flavirostris, Passarell golanegre Carduelis flammea, Pinsà borroner Pyrrhula pyrrhula, Sit blanc Plectrophenax nivalis.

Què inclou?

 

Allotjament de tres nits (habit. doble)

Habitació ind. amb suplement de 80 euros*

Esmorzars tipus bufet dels dies 5, 6 i 7

Transport vehicle 9 places el quatre dies

Guia ornitològic ICARO (Ferran López)

Telescopi terrestre 20x60

Checklist d'Holanda

Assegurança personal de viatge

Report del tour un cop finalitzat

Què no inclou?

 

Esmorzar del primer dia

Dinars i sopars 

Vols anada i tornada fins a Amsterdam

Despeses personals i trucades

Tot allò no especificat espressament a l'apartat "Què inclou?"

 

Serà important tenir en compte que a Holanda, per aquestes dates, sol fer força fred i caldrà per tant dur roba d'abric tèrmic així com gorres, passamuntanyes o guants. També caldrà dur algun impermeable per si fos necessari. Es molt recomanable dur càmera fotogràfica ja sigui per fotografiar els ocells com el paissatge.

* Només disposem de dos habitacions individuals i aquestes s'oferiran per estricte ordre de reserva

Observacions

 

Es important tenir en compte que, tant aviat s'hagi complert el mínim de participants suficients per dur a terme el tour, us avisarem per realitzar la compra dels vols. En el suposat cas de que un client compri els vols amb antelació al nostre avís, Icaro Birding Experience SL no es farà responsable de l'import d'aquests bitllets d'avió en cas de cancel.lació. El cost aproximat dels vols és d'entre 130 euros anada i tornada.

 

Vol recomanat:

06:00h - Barcelona - Amsterdam (Schiphol) - 08:30h (KL 1662) vol directe

19:00h - Amsterdam (Schiphol) - Barcelona - 21:15h (VY8307) vol directe

 


04/01/2020 08:30

07/01/2020 19:00
Queden 7 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aeroport Amsterdam Schiphol


DESCOBREIX MÉS TOURS