ICARO birding experience 
Llacuna de Gallocanta i Bujaraloz
235
Últimes plaçes

Durant el cap de setmana del 23 i 24 de febrer visitarem aquesta llacuna aragonesa on, just en aquestes dates, s'afegeixen a les ja moltes grues que hivernen les que ja comencen a tornar cap al nord, reunint en els seus moments més àlgids més de 140.000 exemplars concentrats a la mateixa zona. De dia les podrem veure escampades menjant pels voltants, mentre que al capvespre es produeix el màgic moment de l'arribada a la llacuna de milers i milers on passaran la nit. A primera hora de diumenge les podrem veure partir de la llacuna per marxar a alimentar-se als camps, en un altre moment especial. És una de les millors experiències ornitològiques d'Europa, i es produeix just en aquestes dates. Visitarem també les salades de Bujaraloz per tal d'observar els impressionants Piocs Salvatges, una de les espècies més emblemàtiques de les zones estepàriques. 

Quin serà l'itinerari?

 

El nostre tour tindrà inici a les 07:30h en el punt de trobada habitual de l'aparcament de l'estació de tren del Prat del Llobregat. L'arribada a la llacuna de Gallocanta serà aproximadament sobre les 12h del migdia on començarem a observar els primers estols pels mateixos voltants de la llacuna. Visitarem totes les zones i observatoris per gaudir de les diferents panoràmiques on prendre les millors imatges. El punt fort del primer dia serà, sense dubtes, observar l'arribada dels grans estols de grues cap el dormider que es forma a la mateixa llacuna. Ens allotjarem a l'hotel Las Grullas, situat en el petit poble de Tornos. A primera hora del matí ens situarem en un altre punt estratègic per poder observar, en aquest cas, la sortida dels diferents estols cap a les seves zones d'alimentació, tot un espectacle! A darrera hora del matí, visitarem una petita zona estepària situada a molt poca distància on buscarem el Sisó i la Xurra entre d'altres espècies d'ocells. Per la tarda, ja de tornada, farem una visita a les salades de Bujaraloz, per tal d'observar els Piocs Salvatges de la zona. Ja de nit, finalment arribarem al Prat del Llobregat on finalitzarà el nostre tour.
 

Què inclou?

 

Una nit d'allotjament (habitació doble)

Transport dels dos dies (vehicle de 9 places)

Sopar del primer dia i esmorzar del segon dia

Guia expert

Assegurança obligatòria de viatges

Telescopi 20x60

Què no inclou?

 

Esmorzar i dinar del primer dia

Dinar del segon dia

Despeses personals

Tot allò no especificat espressament a l'apartat "Què inclou?"
 

 

Àpats no inclosos en el tour


Caldrà dur des de casa l'esmorzar i el dinar del primer dia. El dinar del segon dia el podrem comprar al poble de Tornos, en el restaurant del mateix hotel Las Grullas on ens allotjarem.
 

Observacions

 

Cal tenir en compte que la Reserva Natural de la Llacuna de Gallocanta està a una altitud d'uns 1000 metres sobre el nivell del mar i per tant, les seves temperatures durant els mesos d'hivern són molt baixes. Caldrà dur roba d'abric per suportar fred, fins i tot a diferents graus sota zero. A més, serà important dur calçat per caminar per zones pedregoses.

Les seves extraordinàries panoràmiques, conjuntament amb els grans estols de grues que sobrevolen la llacuna, són immillorables per a la fotografia. Però no haurem d'oblidar que les baixes temperatures solen afectar el rendiment de les bateries i serà recomanable dur diverses de recanvi.
 


23/02/2019 07:30

24/02/2019 22:00
Places limitades
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aparcament estació de tren del Prat de Llobregat


DESCOBREIX MÉS TOURS