ICARO birding experience 
Santoña
365
Últimes plaçes

Tour ornitològic de tres dies per a observar les aus marines i aquàtiques del Parc Natural de las Marismas de Santoña (Cantàbria). L'observació d'ocells en aquest estuari és senzillament espectacular, ja que les seves àrees protegides són una peça clau per a l'hivernada de moltes de les espècies que més rarament podem observar al Mediterrani com és el cas de les tres espècies de calàbries, cabussó orellut, cabussó gris, oca de collar, èider, ànec negre, ànec fosc i molts d'altres. Aprofitarem també la nostra visita per fer una ruta amb vaixell amb l'empresa Aves Cantábricas https://avescantabricas.com/ruta-en-barco-marismas-de-santona per la zona per apropar-nos encara més a totes aquestes espècies i teni una bona opotunitat per fotografiar-les a curta distància. 

Quin serà l'itinerari?

 

Ens trobarem a les 06:30h a l'aparcament gratuït de l'estació de tren del Prat de Llobregat on iniciarem el nostre trajecte d'unes 7 hores cap a les maresmes de Santoña. Arribarem a primera hora de la tarda i començarem a observar les primeres espècies de l'estuari visitant varis dels punts més favorables com els voltants del convent de Montehano o la platja de Berria en funció de les darreres observacions. El nostre allotjament durant les dues nits serà al mateix poble de Santoña molt aprop d'una de les ries principals, la Ría de Treto. Durant el nostre segon dia serà quan es durà a terme la sortida amb vaixell amb un dels experts ornitòlegs de la zona, qui ens ajudarà a aproximar-nos a les calàbries, ànecs negres, cabussons, becs de serra mitjans i altres espècies, una molt bona oportunitat per conèixer amb detall tots els racons de l'estuari. Durant el matí del nostre darrer dia l'aprofitarem també per observar altres ocells d'interés com la piula grossa o el grasset de costa. A primera hora de la tarda iniciarem el camí de tornada cap a Barcelona on finalitzarà el nostre tour.   

Quins ocells podrem observar?

 

Només els més rellevants

 

Cigne mut Cygnus olor, Oca vulgar Anser anser, Oca de collar Branta bernicla, Anec blanc Tadorna tadorna, Anec xiulador Anas penelope, Eider Somateria mollissima, Anec negre Melanitta nigra, Anec fosc Melanitta fusca, Bec de serra mitjà Mergus serrator, Calàbria petita Gavia stellata, Calàbria grossa Gavia immer, Calàbria agulla Gavia arctica, Cabussó orellut Podiceps auritus, Cabussó coll-negre Podiceps nigricollis, Cabussó gris Podiceps grisegena, Bec-planer Platalea leucorodia, Aguila pescadora Pandion haliaetus, Falcó pelegrí Falco peregrinus, Garsa de mar Haematopus ostralegus, Pigre gris Pluvialis squatarola, Remena-rocs Arenaria interpres, Territ variant Calidris alpina, Tètol cuanegre Limosa limosa, Tètol cuabarrat Limosa lapponica, Becut Numenius arquata, Pòlit cantaire Numenius phaeopus, Gavinot hiberbori Larus hyperboreus, Gavinot Larus marinus, Somorgollaire Uria aalge, Gavot Alca torda, Piula grossa Anthus richardi, Grasset de costa Anthus petrosus 

Què inclou?

 

Allotjament per les dues nits (habitació doble)

Esmorzars del dissabte 5 i diumenge 6

Transport amb vehicle de 9 places

Guiatge professional de l'empressa

Sortida amb vaixell per observar aus marines

Telescopi terrestre 20x60

Assegurança personal de viatge

Què no inclou?

 

Esmorzar del primer dia (divendres dia 4)

Dinars i sopars

Despeses personals i trucades

Tot allò no especificat espressament a l'apartat "Què inclou?"

 

Hi ha la possibilitat d'aconseguir dues habitacions individuals amb un càrrec total extra de 35 euros per persona/dues nits amb preferència de disponibilitat segons l'ordre de reserves del tour. 

Observacions

 

Important portar roba d'abric i calçat adient per caminar. Tant el trajecte d'anada com de tronada farem breus aturades per pendre cafè, menjar i estirar les cames. No oblideu els binocles i la càmera fotogràfica. Nosaltres durem telescopi! 


04/01/2019 06:30

06/01/2019 22:00
Places limitades
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aparcament estació de tren del Prat de Llobregat


DESCOBREIX MÉS TOURS