ICARO birding experience
Muladar d'Aínsa, Osca
50

El muladar d'Aínsa és gestionat per La Fundación para la Conservación del Quebrantahuesos, col.laboradors amb el programa de seguiment dels 750 Voltors comuns que han estat marcats pel Govern d'Aragó. Amb els seves dues aportacions de carronya setmanals, han aconseguit que grans grups d'aus necròfagues, com el Voltor comú, Aufrany, Trencalòs, Milà reial Milà negre, tinguin un suplement d'aliment segur, garantint la seva conservació i supervivència per a totes aquestes espècies amenaçades. D'aquesta manera, podrem observar i fotografiar en directe aquest espectacular moment que, per les nostres dates, ens permetrà gaudir amb algunes d'aquestes espècies tan emblemàtiques i comprovar quins són els seus beneficis ambientals gestionant l'eliminació de cadàvers i agents infecciosos, al mateix temps que tindrem bones oportunitats de fotografiar-les a curta distància. Acompanyats d'un dels seus técnics, podrem aprendre amb detall com es du a terme aquesta gestió i manteniment. De tornada, realitzarem dues aturades per observar altres ocells com el Pela-roques, Àguila daurada o el Duc arrodonint així, una jornada plena d'ocells de gran interès ornitològic.   

Quin serà l'itinerari?

 

Ens trobarem a les 07:30 h en un únic punt de trobada que serà a l'aparcament del Parador 24 h de Torrefarrera en aquest punt 41.664532 0.607407, que s'accedeix per la sortida 462 de l'autovia A-2 entrant per la mateixa benzinera. Un cop allà, ens dirigirem cap a l'autovia A-22 direcció Barbastro per trencar finalment per la A-138 fins Ainsa. Un cop al muladar, un dels tècnics gestors ja ens estarà esperant per explicar-nos tots els detalls de la importància d'aquests punts d'alimentació per a moltes de les espècies de carronyaires d'alta muntanya. Prèviament i en exclusivitat per a nosaltres, hauran abocat la carronya per fer venir els voltors i altres rapinyaires. Un cop finalitzem la nostra visita al muladar, ens desplaçarem amb els nostres vehicles cap a Ontiñena, per visitar almenys una de les zones prioritàries per a l'observació de pela-roques, gralla de bec vermellfalcó pelegrí entre altres. En funció del temps, visitarem també altres zones estepàries on serà fàcil observar la xurra, terrerola rogenca, calàndria i altres ocells de la zona. A la tarda, un cop comenci a fer-se fosc iniciarem el nostre trajecte de tornada on donarem per finalitzada la sortida.

Què inclou?

 

Guies Icaro Birding Experience (Ferran López i Sergi Bosch)

Accés al muladar

Telescopi 20x60 augments

Assegurança personal de viatge

Llistat total d'ocells observats durant la jornada

Observacions

 

Caldrà dur cadascú el seu entrepà per esmorzar i també el seu dinar. També roba d'abrigar sobretot durant la primera hora del dia. Important no oblidar els binocles i és molt recomanable portar la càmera fotogràfica. Nosaltres durem els telescopis per millorar les observacions. Els conductors dels vehicles hauran de preveure tenir el dipòsit de benzina ple per evitar haver d'aturar-se a la benzinera durant els desplaçaments de la sortida.


04/03/2023 07:30

04/03/2023 17:00
Queden 25 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aparcament Torrefarrera 24h


DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS

REPORTS RELACIONATS