ICARO birding experience
Bialowieza, Polònia 2024
735
Complert

Novament tornem a Polònia amb un tour de cinc dies per visitar dos dels parcs nacionals més carismàtics d'Europa: Bialowieza i Biebrza. Els seus impressionants boscos primitius amb més de 400 anys sense alteració per l'activitat de l'home, fa d'aquest indret d'enorme diversitat de flora i fauna un immillorable escenari per a l'observació d'ocells però sobre tot, per a l'observació de picots, amb la possibilitat de veure fins a vuit espècies diferents, com ara el picot cendrós, picot negre, picot garser mitjà, picot garser dorsiblanc o el picot tridàctil. Però també és l'únic lloc on poder observar el bisó europeu que conviu amb altres mamífers com el llop, linx europeu, castor i l'ant, tot dins un espectacular mosaic declarat per la UNESCO Reserva Mundial de la Biosfera i Patrimoni de la Humanitat. Amb l'ajut d'un bon amic i guia local podrem detectar amb major facilitat totes aquelles espècies de major importància com el mussol menut, la guatlla maresa, grèvol, papamosques menut o papamosques de collar i altres visites a diferents zones al nord del mateix parc ens aportaran bones observacions d'àguila marinaàguila pomerània, cigonya negra o cabussó gris i gaudirem amb els rituals nupcials del becadell gros!. Un tour curtet però molt intens que ens permetrà gaudir al màxim dins i fora d'aquest meravellós parc nacional. T'animes a viure-ho en directe? En el suposat cas que s'hagi de suspendre el tour es retornarà íntegrament l'import.

Quin serà l'itinerari?

 

Arribarem a l'aeroport de Varsòvia Frédéric Chopin (WAW) on recollirem el nostre vehicle de nou places. Iniciarem el nostre trajecte d'unes tres hores per arribar al Parc Nacional de Bialowieza on deixarem els equipatges al que serà el nostre allotjament durant les quatre properes nits. A partir d'aquest moment, ja amb els nostres binocles penjats del coll, començarem a desplaçar-nos per les diferents zones del parc. El fet de tenir l'allotjament al mateix poble de Bialowieza ens permetrà accedir amb molta facilitat a qualsevol de les àrees més interessants. El nostre itinerari, doncs, anirà en funció de les darreres observacions més rellevants. A partir del segon dia de tour, un bon amic i expert ornitòleg de la zona ens acompanyarà per localitzar els territoris de les diferents espècies de picots i mussol menut. Una tasca de gran importància que ens permetrà observar a molt curta distància totes aquestes espècies tant interessants. Durant el nostre tercer dia, i a primera hora del matí, ens acompanyarà un altre amic i guia local expert en la detecció del bisó europeu, a qui donarem absoluta prioritat. Per la tarda del mateix dia, ens aproparem a un dels leks de becadell gros on els seus espectaculars rituals nupcials ens deixaran bocabadats. Durant la resta dels dos dies visitarem altres indrets com les diferents zones del Parc Nacional de Briebza on ens esperaran les grans rapinyaires o també els enormes ants. A migdia del nostre darrer dia de tour recollirem els nostres equipatges per dirigir-nos de nou cap a l'aeropot de Varsòvia Frédéric Chopin (WAW) on tindrà lloc la finalització del nostre tour.

Quins ocells podrem observar?

 

Només els més rellevants:

 

Grèvol comú, Cabussó gris, Bitó, Agró blanc, Cigonya negra, Pigarg cuablanc, Aguila pomerània, Aguila cridanera, Arpella comuna, Arpella pàl.lida comuna, Arpella cendrosa, Aligot vesper europeu, Esparver comú, Astor comú, Polla pintada europea, Rascletó, Guatlla maresa euroasiàtica, Grua europea, Tètol cuanegre, Becadell gros, Becadell comú, Mussol pirinenc, Mussolet euroasiàtic, Picot negre euroasiàtic, Picot verd comú, Picot cendrós, Picot garser gros, Picot garser mitjà, Picot garser dorsiblanc, Picot tridàctil, Picot garser petit, Colltort comú, Cuereta citrina, Rossinyol rus, Bitxac rogenc, Griva cerdana, Tallarol esparverenc, Tallarol gros, Tallarol xerraire, Boscarla dels joncs, Boscarla d'aigua, Boscarla menjamosquits, Boscaler pintat gros, Boscaler fluvial, Boscaler comú, Bosqueta icterina, Mosquiter xiulaire, Papamosques menut, Papamosques de collar, Mallerenga d'aigua, Mallerenga capnegra, Mallerenga cuallarga (subs. caudatus), Teixidor euroasiàtic, Pica-soques blau, Raspinell pirinenc, Botxí septentrional, Escorxador comú, Trencanous euroasiàtic, Graula, Cornella emmantellada, Durbec comú, Pinsà carminat, Repicatalons, Verderola

 

Què inclou?

 

Allotjament durant 4 nits amb habitació doble (extra 70 euros hab. indiv.)

Transport durant els 5 dies

Guia professional Icaro Birding Experience (Ferran López)

Guia local per a picots i mussols

Guia local per al bisó europeu

Telescopi 20x60 augments
Assegurança personal de viatge

Què no inclou?

 

Vols anada i tornada

Àpats de tots els dies
Despeses personals i trucades

Assegurança personal de cancel.lació
Tot allò no especificat espressament a l'apartat "Què inclou?"

 

Caldrà dur les botes d'aigua que només utilitzarem en el moment que visitem el lek del Becadell gros. També cal dur repel.lent de mosquits.

Observacions

 

El punt d'inici del tour serà el dissabte 11 de maig a les ?? h a la zona d'arribades de l'aeroport de Varsòvia de Frédéric Chopin (WAW)  i la finalització serà al mateix aeroport de Varsòvia Frédéric Chopin (WAW) el dia 15 de maig a les ?? h.  Serà responsabilitat de tots els participants estar presents aquest dia, hora i lloc per iniciar el tour. Aconsellem arribar a través dels diferents vols. Els vols recomanats en el cas de venir des de Barcelona són els següents:

 

11/05/2024 - Sortida des de Barcelona a les ?? h arribant a les ?? h (vol ??)

15/05/2024 - Sortida des de Varsòvia (Frédéric Chopin - WAW) a les ?? h arribant a les ?? h (vol ??).

                     

Els participants del tour podran arribar pel seu compte amb qualsevols altre transport o amb altres vols que no siguin el que recomanem sempre i quan estiguin presents en el punt de trobada a la hora indicada o a una hora previa i a la tornada, marxin a la hora indicada o qualsevol altre posterior. 

Tant aviat s'hagi complert el mínim de participants suficients per poder dur a terme el tour, us avisarem per realitzar la compra dels vols. En el suposat cas de que un participant compri els vols amb antelació al nostre avís, Icaro Birding Experience SL no es farà responsable de l'import d'aquest vols d'avió en cas de cancel.lació.

 

Polònia 2023

 Picus canus @Ferran López
 Aegolius funereus @Ferran López
 Glaucidium passerinum @Ferran López
 Glaucidium passerinum @Ferran López
 Ficedula parva @Ferran López
 Aquila pomarina @Ferran López
 Picus canus @Ferran López
 Nucifraga caryocatactes @Ferran López
 Nucifraga caryocatactes @Ferran López
 Carpodacus erythrinus @Ferran López
 Carpodacus erythrinus @Ferran López
 Sylvia nisoria @Ferran López
 Sylvia nisoria @Ferran López
 Sylvia nisoria @Ferran López
 Aegithalos c. caudatus @Ferran López
 Aegithalos c. caudatus @Ferran López
 Dendrocopos leucotos @Ferran López
 Sylvia curruca @Ferran López
 Poecile montanus @Ferran López
 Poecile montanus @Ferran López
 Motacilla citreola @Ferran López
 Motacilla citreola @Ferran López
 Locustella naevia @Ferran López
 Motacilla citreola @Ferran López
 Emberiza schoeniclus @Ferran López
 Bison bonasus @Ferran López
 Bison bonasus @Ferran López
 Bison bonasus @Ferran López
 Bison bonasus @Ferran López
 Bison bonasus @Ferran López
 Bison bonasus @Ferran López
 En el lek de Gallinago media @Ferran López
 Observando Glaucidium passerinum @Ferran López
 Grupo obsernado aves @Ferran López
 Grupo obsernado aves en Dluga Luka @Ferran López
 Grupo obsernado aves @Ferran López
 Grupo obsernado aves @Ferran López
 Acrocephalus paludicola @Ferran López
 Acrocephalus schoeniclus @Ferran López
 Podiceps grisegena @Ferran López
 Acrocephalus paludicola @Ferran López

11/05/2024 00:00

15/05/2024 00:00
Places limitades
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aeroport Varsovia Frédéric Chopin (WAW)


DESCOBREIX MÉS TOURS

REPORTS RELACIONATS

Polònia - Maig 2023