ICARO birding experience
Colòmbia - Santa Marta i Andes Orientals
4700

Us presentem un nou tour ornitològic de 15 dies per Colòmbia en una de les zones més emblemàtiques i desitjades per tot amant dels ocells. La Sierra Nevada de Santa Marta està considerada el centre d'endemismes continental més important del món que acull al voltant de 70 taxons endèmics, 24 dels quals són espècie. Donant una simple ullada a la guia d'cells de Colòmbia serà suficient per adonar-nos de la seva importància veient que un bon nombre d'espècies comencen el seu nom amb "Santa Marta" com el Santa Marta Foliage-gleaner, Santa Marta Antbird, Santa Marta Tapaculo Santa Marta Warbler. Però a més, hem preparat un tour amb tot detall, on visitarem molts altres indrets de màxima importància també per altres endemismes com a la Serranía del Perijá, on allà trobarem el Perija Metaltail, Perija Thistletail, Perija Brushfinch o el Perija Tapaculo, sempre intentant buscar una gran varietat d'hàbitats naturals que esdevindran a obtenir una enorme diversitat ornitològica, pardalejant per zones de param a gairebé 3000 metres d'altitud on observarem ocells tan rellevants com el Green-bearded Helmetcrest, fins a les àrees de bosc sec d'altituds baixes, incloent-hi zones de maresmes i llacunes litorals on habiten altres especialitats ornitològiques com el Tocuyo Sparrow o el Vermilion Cardinal. Tota aquesta increïble biodiversitat és la que fa de Colòmbia un dels millors indrets per l'observació d'ocells, mamífers, amfibis, rèptils, plantes i artròpodes. Un cop més, ens coordinem en col.laboració amb una de les empreses més reconegudes d'aquest país, Piculet Birding, on el seu responsable, Julio Delgado, ens ha preparat un exclusiu itinerari pensat per que l'observador pugui gaudir d'un elevat nombre d'espècies d'ocells amb un percentatge molt elevat d'endemismes, i tot això sense gaire esforç. Viurem en directe l'autèntica natura colombiana i a la vegada, estarem contribuint en la seva conservació gràcies a que bona part del tour s´organitza pensant directament afavorint el seu turisme local sostenible. 

Descompte de 100 euros/persona si les reserves són de dos o més persones !

Quin serà l'itinerari?

 

Veure tota la informació completa sobre l'itinerari diari descarregant el PDF de la web

 

Dia 1 - Trasllat de l'aeroport de Bogotà al nostre hotel 

Dia 2 - Reserva Natural Chicaque i llacuna de Pedro Palo

Dia 3 - Finca Los Cactos

Dia 4 - Parc Nacional Chingaza i observatori de los Colibríes

Dia 5 - Parc Nacional Sumapaz

Dia 6 - Refugi del Tororoi

Dia 7 - Vol a Valledupar i ascens a la Serranía del Perijá

Dia 8 - Sabana Rubia i descens del Perijá 

Dia 9 - Ecoparque Los Besotes i Santuari de Flora i Fauna Flamencos

Dia 10 - Santuari de Flora i Fauna Flamencos i Sierra Nevada de Santa Marta

Dia 11 - Muntanyes de Santa Marta i Reserva El Dorado

Dia 12 - Ascens a La Cuchilla de San Lorenzo i Reserva El Dorado

Dia 13 - Reserva El Dorado i trasllat a Barranquilla

Dia 14 - Illa Parque Salamanca i vol a Bogotà

Dia 15 - Trasllat del nostre hotel a l'aeroport de Bogotà

Què inclou?

 

Allotjament dels hotels i lodges de tots els dies amb habitació doble (hab. individual suplement de 450 euros)

Tot el transport terrestre

Vols nacionals Bogotà - Valledupar (anada i tornada)

Àpats diaris (començant per el sopar del 1er dia fins l'esmorzar del darrer dia)

Entrades a finques i reserves naturals

Guia Piculet Birding

Guies locals

Assegurança personal de viatge

Llista d'ocells de Colòmbia

Què no inclou?

 

Consum de minibar a les habitacions

Despeses personals i trucades

Assegurança de cancel.lació

Tot allò no especificat expressament a l'apartat "Què inclou?"

 

Altres aspectes a tenir en compte durant el tour

 

Les dates del tour són orientatives i podrien variar en un o dos dies tant per la sortida com pel dia de tornada en funció dels vols. Aviat anunciarem els dies exactes.

El tour s'iniciarà a l'aeroport Internacional de Bogotà El Dorado durant el dia ? d'agost de 2023 i finalitzarà al mateix aeroport Internacional de Bogotà El Dorado durant el dia ? d'agost de 2023.

Les hores d'inici de cada jornada seran generalment sobre les 05h o les 05:30h i en alguna ocasió fins i tot a les 04h per poder aprofitar al màxim el dia. 

Els desplaçaments entre les diferents zones no seran llargs (de 2 a 2:30h), exceptuant el tercer dia on necessitarem unes 4:30h per arribar al nostre destí.

Durant els primers set dies ens desplaçarem sempre amb un vehicle multiplaces amb seients reclinables, aire a condicionat i àmplia bodega pel nostre equipatge. La resta del tour a partir de la nostra arribada a Valledupar, ens desplaçarem amb cotxes 4x4, amb aire a condicionat i amb també àmplia capacitat per als equipatges. Alguns trajectes, com l'accés a Perijá o a la Cuchilla de San Lorenzo, poden resultar una mica incòmodes en el suposat cas de patir problemes greus d'esquena però els nostres vehicles 4x4 estan sobradament preparats per aquest tipus de rutes.

Les caminades seran suaus, inclòs en les zones de muntanya. Pràcticament, totes les prospeccions d'ocells es duran a terme a través de camins de terra on gairebé sempre caminarem en baixada amb una mitja d'uns 5 quilòmetres al dia.

En general el clima serà càlid a les zones baixes (Los Cactos, Valledupar, Ecoparque Besotes, Riohacha, Flamencos, Colores de la Sierra, Barranquilla i Parque Isla Salamanca), i una mica frescos a les terres més altes (Bogotà, Mountain House, Chicaque i Pedro Palo). La temperatura més baixa que tindrem serà d'uns 7º C durant els matins a Chingaza, Sumapaz, Refugio del Tororoi, Sabana Rubia i Cuchilla de San Lorenzo i, per tant, serà necessari dur roba d'abrigar almenys per aquestes ocasions. 

El nostre tour es durà a terme durant la temporada seca però no és rar que pugui ploure una mica a les zones de muntanya.

Tots els hotels i allotjaments tenen electricitat, bany privat i aigua calenta a les zones altes. 

Per lo general, la connexió wifi d'internet estarà disponible en tots els hotels, encara que a vegades només a les zones públiques i amb una mica de lentitud.

Els àpats serà generalment als nostres hotels o en restaurants propers i només en unes poques ocasions seran al camp. 

Durant alguna de les nits podrem fer petites sortides nocturnes per a l'observació de rapinyaires nocturns.

Important  tenir en compte que en el cas de no tenir company/a d'habitació, Icaro Birding Experience us assignarà uno/a. En cas de no aconseguir-ho, el participant del tour haurà de pagar el suplement d'habitació individual.

 

Equipatge i material necessari

 

Es recomana dur, per persona, una motxilla on portar tot el material òptic (prismàtics, càmera, etc...) i una maleta on portar la roba i altres requisits personals. També recomanem no embarcar mai a la bodega de l'avió la motxilla amb tot material òptic, evitant així qualsevol pèrdua o accident innecessari. No s'ha d'oblidar la roba d'abrigar que utilitzarem durant uns pocs dies a les zones més altes, així com guants o gorra de llana. Però també la roba per a temperatures càlides per bona part dels dies. No descuideu l'impermeable, que s'haurà de dur amb nosaltres sempre per si és necessari utilitzar-lo. Important també portar un calçat adient per caminar per zones de terra. 

Els endolls colombians són del tipus A, és a dir, de dues clavilles planes i, per tant, serà necessari dur adaptadors per poder carregar els nostres telèfons mòbils, bateries i altres utensilis electrònics. Si teniu qualsevol dubte, podeu enviar un mail a info@birdingicaro.com.

 

Moneda i canvi

 

La moneda colombiana és el pes colombià i actualment el seu canvi a l'euro és de 1 euro = 3,6 COP. Podrem fer canvi de moneda durant la nostra arribada a l'aeroport de Bogotà, ja sigui a través de les oficines de canvi o a través dels caixers automàtics amb les nostres targetes de crèdit. No serà necessari declarar cap formulari per introduir moneda estrangera en quantitats inferiors a l'equivalent de 10.000 dòlars.

 

Documentació

 

No serà necessari aconseguir cap mena de visat previ. Es molt important dur el passaport en vigor amb caducitat posterior a la data de tornada del tour.

 

Reserves i cancel.lacions

 

Per poder reservar una plaça s'haurà de fer primerament la preinscripció a la web omplint el formulari seguint els passos indicats. Un cop es rebi el mail de resposta serà necessari facilitar el nom, cognoms, data de naixement i número de passaport per poder fer l'assegurança de viatge personal i fer un primer pagament de 600 euros a través de transferència bancària al compte corrent que us facilitarem en el mail, anotant com a titular Icaro Birding Experience SL i sense oblidar els vostres noms i cognoms com a concepte de l'ingrés. Un cop fet aquest primer pagament i no abans, quedarà totalment reservada la plaça,  La resta de l'import de 4100 euros en concepte de segon pagament o en el cas de voler una habitació individual afegint el suplement de 450 euros, s'haurà d'ingressar a través de transferència bancària a la mateixa compte corrent facilitada anteriorment abans de la sortida de tour, quan els organitzadors així ho indiquin.  

Les cancel.lacions s'hauran de comunicar sempre per escrit, sigui mitjançant un mail o qualsevol altre mètode.

Per a més informació mireu la política de cancel.lacions establertes a les Normatives de la web.

Observacions

 

AVIS IMPORTANT RESPECTE ALS VOLS

 

Tan aviat s'hagi completat el mínim de participants suficient per dur a terme el tour, us avisarem per poder fer la compra dels vols. En el suposat cas que un participant els compres amb anterioritat al nostre avís, Icaro Birding Experience SL no es farà responsable de l'import d'aquests vols en cas de tenir que cancel.lar el tour.

El punt d'inici i final del tour serà a Bogotà, a l'aeroport Internacional El Dorado, dins de les dates i hores establertes. Fora d'aquestes, els participants hauran d'anar de l'aeroport fins a l'hotel pels seus mitjans.


01/08/2023 00:00

15/08/2023 00:00
Queden 12 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aeropuerto de Bogotá


DESCOBREIX MÉS TOURS

REPORTS RELACIONATS