ICARO birding experience 
Sierra de Andújar (especial linx ibèric)
545

Després de l'èxit dels darrers dos tours, us proposem un de nou aprofitant el pont de la Constitució de desembre. Durant aquest tour de quatre dies visitarem una de les millors zones de la península Ibèrica on poder observar el linx (Lynx pardinus), actualment catalogat com el felí més amenaçat del món. Durant la recerca des dels punts estratègics, gaudirem dels meravellosos paratges de la Sierra Morena, dins un mosaic d'alzines i suredes, territori preferent per a un bon nombre de rapinyaires com l'àguila imperial ibèrica, voltor negre, àguila daurada o falcó pelegrí però també d'altres com la garsa blava, botxí meridional, cérvol, daina, mufló i la cabra salvatge. A més, des de l'embassament de La Jándula, farem esperes per intentar veure la llúdriga a darrera hora del dia. 

Quin serà l'itinerari?

 

Dia 1 (6 de desembre)
 

Inici del tour. Arribarem a l'aeroport de Granada Federico García Lorca (GRX) a les 09:05h on recollirem el nostre vehicle de 9 places per dirigir-nos cap a Andújar, al Complejo Turístico de Los Pinos, situat enmig de la Sierra Morena, on passarem les tres nits. Un cop deixem els nostres equipatges anirem directament cap a les zones més favorables on pot aparèixer el linx, a qui li donarem una gran prioritat.

 

Dies 2 i 3 (7 i 8 de desembre)
 

Durant dos dies sencers visitarem els millors punts estratègics que actualment tenen una major probabilitat per a observar el linx. Les altres zones dels voltants, ens aniran oferint la resta d'especialitats d'ocells però sempre acompanyats de les diferents espècies de cèrvids conjuntament amb un espectacular paisatge. Amb una mica de sort podrem observar també el pela-roques i el cercavores espècies hivernants a la zona. Des dels mateixos punts d'espera del linx, és habitual anar observant petits grups de garsa blava, voltor negre, àguila imperial ibèricaàguila daurada. A les darreres hores del dia també farem esperes per la llúdriga pels voltants de l'embassament de La Jándula. En funció de l'èxit amb el linx també ens podrem apropar un matí a la llacuna de Navaseca per observar els grups de malvasia capblanca i morell xocolater entre d'altres aquàtiques.

 

Dia  4 (9 de desembre)
 

Després del nostre darrer matí pels voltants de Sierra Morena repassant totes les espècies que encara no hàgem vist, iniciarem el camí de tornada cap a l'aeroport de Granada Federico García Lorca (GRX) on arribarem al voltant de les 17:00h. A partir de llavors podrem donar per finalitzat el nostre tour de quatre dies. 

Què inclou?

 

Allotjament de les 3 nits amb habitació doble
Transport durant 4 dies
Guia expert (Ferran López)
Telescopi 20x60
Assegurança personal de viatge
 

Què no inclou?

 

Vols anada i tornada

Àpats de tots els dies
Despeses personals

Assegurança personal de cancel.lació
Tot allò no especificat expressament a l'apartat "Què inclou?"

 

Allotjament i àpats
 

El nostre allotjament de les tres nits sempre serà el mateix, el Complejo Turístico de Los Pinos, situat enmig de la Sierra Morena. La seva situació privilegiada ens permetrà accedir a les zones prioritàries del Linx amb una major brevetat, sense tenir la necessitat de desplaçar-nos cada matí des del poble d'Andújar.  Pel que fa als dinars, sempre tindrem l'oportunitat de comprar entrepans o qualsevol altre menjar per endur-nos a les jornades de camp. Els esmorzars i sopars, més tranquils i relaxats, sempre es faran al restaurant del mateix hotel.

 

Equipatge i material necessari
 

És important minimitzar una mica l'equipatge per persona per tal d'evitar problemes d'espai i altres incomoditats, limitant-nos a una maleta (si és possible no massa grossa) i una motxilla on portar el material òptic i càmeres. Es molt recomanable portar binocles i, si és possible, una càmera per fotografiar paisatge i fauna. Nosaltres durem telescopi de 60 augments on al marge d'obtenir observacions privilegiades, també podrem fer fotografies mitjançant el digiscoping. Les temperatures en aquesta època seran baixes, sobretot a primera i darrera hora, per tant caldrà dur roba d'abrigar i un calçat adient per a zones pedregoses.

 

Reserves
 

Per reserva una plaça caldrà primerament fer la pre-inscripció a la web omplint el formulari seguint els passos indicats o enviar un mail a info@birdingicaro.com facilitant el nom/cognoms/número de passaport per l'assegurança i realitzar el pagament de 545 €.  Un cop fet aquest primer pagament, quedarà efectivament reservada la plaça. 

 

Altres consideracions
 

L'objectiu principal d'aquest viatge és l'observació del Linx, d'ocells i la natura, prioritàriament de totes aquelles espècies més característiques de la zona, deixant en segon terme altres aspectes més culturals. L'observació diària d'espècies salvatges mai està assegurada, malgrat que existeix una alta probabilitat d'èxit. Fins ara sempre hem tingut la sort de veure el linx. Caldrà un mínim de 6 participants per que el tour es pugui realitzar. En el suposat cas de no arribar a aquest mínim d'assistents, es retornarà la totalitat de l'import.
 

Observacions

 

El punt d'inici del tour serà el diumenge 6 de desembre de 2020 a les 09:05h a la zona d'arribades de l'aeroport de Granada Federico García Lorca (GRX)  i la finalització serà al mateix aeroport de Granada Federico García Lorca (GRX) el dia 9 de desembre a les 19:15h.  Serà responsabilitat de tots els participants estar presents aquest dia, hora i lloc per iniciar el tour. Aconsellem arribar a través dels diferents vols. Els vols recomanats en el cas de venir des de Barcelona són els següents:

 

06/12/2020 - Barcelona a Granada (GRX) amb sortida a les 07:35h i arribada a les 09:05h amb vol directe (VY2010)

09/12/2020 - Granada (GRX) a Barcelona amb sortida a les 19:15h i arribada a les 20:40h amb vol directe (VY2015)

 

Els participants del tour podran arribar pel seu compte amb qualsevols altre transport o amb altres vols que no siguin el que recomanem sempre i quan estiguin presents en el punt de trobada a la hora indicada o a una hora previa i a la tornada, marxin a la hora indicada o qualsevol altre posterior. 

Tant aviat s'hagi complert el mínim de participants suficients per poder dur a terme el tour, us avisarem per realitzar la compra dels vols. En el suposat cas de que un participant compri els vols amb antelació al nostre avís, Icaro Birding Experience SL no es farà responsable de l'import d'aquest vols d'avió en cas de cancel.lació.


06/12/2020 09:05

09/12/2020 19:15
Queden 7 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aeroport de Granada (GRX)


DESCOBREIX MÉS TOURS

REPORTS RELACIONATS

Andújar i Ciudad Real - Desembre 2017