ICARO birding experience 
Estany d'Ivars i Vila-sana
20
Últimes plaçes

Visita ornitològica d'un matí a l'estany situat entre els termes municipals d'Ivars d'Urgell i de Vila-sana, a la comarca del Pla d'Urgell. Voltarem per l'entorn de les seves séquies i canals d'aigua pròpies d'una zona humida mentre anem descobrint quines són les espècies d'ocells més característiques de la zona. Ens sorprendrà els seus tamarigars i els seus boscos de freixes, àlbers i salzes que formen petites àrees idònies per l'observació d'ocells passeriformes conjuntament a totes les aus aquàtiques que romanen per l'estany i que podrem fotografiar a plaer des de quasevol dels seus hides. Visitarem també un dels punts estratègics per a l'observació d'aus rapinyaires propera a la zona.

Quin serà l'itinerari?

 

El primer punt de trobada serà a les 07h a l'aparcament de l'estació de tren del Prat del Llobregat on farem l'habitual repartiment de cotxes abans d'iniciar el camí cap a l'estany per l'autovia A-2. El segon punt de trobada serà a les 8h a l'aparcament de la Bassa de l'Estany situat en aquest punt: 41.681911  0.935985. Un cop tots junts, iniciarem el nostre recorregut pel voltant de la llacuna fent petites incursions a les diferents zones d'interés ornitològic, passant per tots els seus observatoris o petites variants més boscoses. Abans d'arribar de nou als nostres vehícles farem una breu parada al centre d'informació de cal Sinent, on podrem anar als lavabos, pendre un ràpid cafè o comprar qualsevol producte local. Sobre les 11.30h ja ens dirigirem cap el nostre segon punt del matí. Aquest cop serà el torn per a les aus rapinyaires, fins un total d'11 espècies incloent l'Àguila daurada, Voltor comú o el Milà reial, i que observarem des del costat de Santa Maria de Montmagastrell. Sobre les 13:30h finalitzarà la sortida i iniciarem el nostre camí de retorn.

Quins ocells podrem observar?

 

Només els més rellevants:

Ànec blanc Tadorna tadorna, Ànec cullerot Anas clypeata, Xarxet comú Anas crecca, Perdiu roja Alectoris rufa, Cabusset Tachybaptus ruficollis, Esplugabous Bubulcus ibis, Martinet blanc Egretta garzetta, Bernat pescaire Ardea cinerea, Cigonya blanca Ciconia ciconia, Voltor comú Gyps fulvus, Aguila daurada Aquila chrysaetos, Milà reial Milvus milvus, Arpella vulgar Circus aeruginosus, Arpella pàlida Circus cyaneus, Aligot comú Buteo buteo, Esparver vulgar Accipiter nisus, Astor Accipiter gentilis, Xoriguer comú Falco tinnunculus, Falcó pelegrí Falco peregrinus, Esmerla Falco columbarius, Rascló Rallus aquaticus, Polla blava Porphyrio porphyrio, Torlit Burhinus oedicnemus, Fredeluga Vanellus vanellus, Mussol banyut Asio otus, Mussol comú Athene noctua, Blauet Alcedo atthis, Puput Upupa epops, Picot verd Picus viridis, Picot garser gros Dendrocopos major, Cogullada vulgar Galerida cristata, Cogullada fosca Galerida theklae, Alosa vulgar Alauda arvensis, Cotoliu Lullula arborea, Grasset de muntanya Anthus spinoletta, Cuereta torrentera Motacilla cinerea, Cargolet Trglodytes troglodytes, Cotxa blava Luscinia svecica, Bitxac comú Saxicola rubicola, Tord comú Turdus philomelos, Griva Turdus viscivorus, Tallarol de casquet Sylvia atricapilla, Tallarol capnegre Sylvia melanocephala, Boscarla mostatxuda Acrocephalus melanopogon, Rossinyol bord Cettia cetti, Mosquiter comú Phylloscopus collybita, Bruel Regulus ignicapilla, Reietó Regulus regulus, Malerenga cuallarga Aegithalos caudatus, Teixidor Remiz pendulinus, Raspinell comú Certhia brachydactyla, Botxí meridional Lanius meridionalis, Gaig Garrulus glandarius, Gralla Corvus monedula, Passarell comú Carduelis cannabina, Lluer Carduelis spinus, Durbec Coccothraustes coccothraustes, Repicatalons Emberiza schoeniclus, Verderola Emberiza citrinella, Cruixidell Emberiza calandra.

Observacions

 

No oblideu portar l'entrepà per l'esmorzar, roba d'abric i calçat adient per caminar per pistes de terra. Nosaltres portarem els telescopis per millorar les nostres observacions d'ocells.


25/11/2018 07:00

25/11/2018 14:00
Queden 25 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aparcament estació de tren del Prat de Llobregat


DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS