ICARO birding experience
Desembocadura riu Besòs
25
Finalitzat

Us proposem una nova sortida ornitològica guiada d'un matí per conèixer els darrers quatre km del riu Besòs, inclosos dins del Parc Fluvial del Besòs, i el seu front litoral.

L’objectiu és mostrar la importància que té aquest espai durant la hivernada d’algunes espècies d’ocells, principalment aquàtiques, tot i les seves reduïdes dimensions i l’elevada pressió antròpica. Tractarem d’observar ocells marins com la gavina corsa, el corb marí emplomallat o el mascarell però també ocells aquàtics com el becadell comú, el rascló, el martinet de nit i passeriformes riberencs com la cotxa blava, el rossinyol bord i la cuereta torrentera, mentre aprenem quins són els seus trets identificatius més importants. També serà possible l’observació d’algun rapinyaire, com el falcó pelegrí, i la troballa d’alguna sorpresa, com el colltortAixí, es poden arribar a detectar fins a 50 espècies d’ocells, tot i trobar-se en un entorn urbà. T'animes a passar un bon matí ple d'ocells?

Quin serà l'itinerari?

 

El lloc de trobada serà l’estació de tren de Sant Adrià de Besòs, cantó mar, davant de la parada del tramvia que s'agafa a Glòries (línies T4 i T6, a la parada "estació de Sant Adrià"). Les coordenades són 41.424076  2.230495 a les 8:30 h. Finalitzarem la sortida cap a les 13:00 h a l’alçada del metro de Baró de Viver, des d’on es pot tornar al punt d’inici amb transport públic o bé caminant (uns 5 km).

Què inclou?

 

Guies Icaro Birding Experience (Xavier Larruy)

Telescopi 20x60 augments

Assegurança personal de viatge

Llistat total d'ocells observats durant la jornada

Observacions

 

Caldrà que cadascú dugui el seu entrepà per esmorzar i beure, també calçat adient per caminar per camins de terra. 

La caminada serà suau i anirem fent diverses aturades per observar els ocells que ens anem trobant al nostre pas. 


26/11/2022 08:30

26/11/2022 13:00
Queden 5 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Estació de tren de Sant Adrià de Besòs


DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS

REPORTS RELACIONATS