ICARO birding experience
La tardor al Delta de l'Ebre
55

El Parc Natural del Delta de l'Ebre acull la majoria d'ocells aquàtics de Catalunya i conèixer quins són els millors llocs per a visitar els espais naturals és molt necessari per una bona jornada ornítica. Durant aquesta visita guiada, ens endinsarem pels racons més amagats del delta per observar a través dels nostres telescopis al voltant de 100 espècies d'ocells i viurem en directe els grans estols de flamencs, les concentracions de capó reial, agró blanc o les diferents espècies de limícols però també tots aquells ocells que aprofiten els espais naturals deltaics per descansar, alimentar-se i agafar forces per poder continuar la seva migració postnupcial cap al sud. I visitant la terra del bon arròs, dinarem en un dels indrets on el preparen millor, mentre comentem en grup les nostres experiències. Què hi ha millor que barrejar bon menjar amb ocells?

Quin serà l'itinerari?

 

Ens trobarem com ja és habitual a l'estació de tren i metro del Prat del Llobregat a les 06:30h. En el mateix aparcament gratuït podrem deixar els cotxes restants i fer cua per la AP-7 fins a la sortida 41. Primer prospectarem l'hemidelta sud i ens dirigirem cap el nostre segon punt de trobada, tot just on la carretera de les Salines de Poblenou del Delta finalitza a l'inici del cami de sorra en direcció al Trabucador 40.635317  0.748127. Per a tots aquells que preferiu anar directament al Delta sense passar pel Prat del Llobregat ens trobarem en aquest punt a les 08:30h. Sobre les 13:30 h, ens desplaçarem cap a l'hemidelta nord per anar a un dels restaurants amb major renom per la seva cuina, especialment pel seu arròs, on ja ens esperarà el nostre dinar a taula per tal de no perdre massa temps. Aprofitant la llum de la tarda, llavors serà el moment de visitar el Goleró per mirar de trobar les diferents espècies que utilitzen les zones humides per descansar, alimentar-se i agafar forces per continuar amb el seu pas migratori de tardor. A darrera hora de la tarda iniciarem el nostre camí de tornada cap a Barcelona on finalitzarà la sortida.

Què inclou?

 

Guies Icaro Birding Experience (Ferran López)

Dinar al restaurant Figueres (entrants, musclos, arròs, postre i cafè) *

Telescopi 20x60 augments

Assegurança personal de viatge

Llistat total d'ocells observats durant la jornada

Observacions

 

Caldrà dur cadascú el seu entrepà per esmorzar, roba d'abric sobre tot durant la primera i darrera hora del dia i els binocles. Nosaltres durem els telescopis per millorar les observacions. Cal indicar a la pre-inscripció quin dels dos punts de trobada preferiu i si NO voldreu dinar al restaurant Can Machino. En el cas de NO dir res entendrem que el dinar queda inclòs. El preu total de la sortida pels que NO volgueu el dinar serà de 35 euros. 

 

   Punt de trobada 1 a les 06:30 h a l'aparcament del Prat de Llobregat (41.330219  2.089303)

   Punt de trobada 2 a les 08:30 h a l'inici del camí del Trabucador del delta de l'Ebre  (40.635317  0.748127)


22/10/2022 06:30

22/10/2022 17:00
Queden 16 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aparcament estació de tren del Prat de Llobregat


DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS

REPORTS RELACIONATS