ICARO birding experience
Parc Natural del Garraf a la tardor
20

Sortida guiada d’un matí per conèixer en profunditat l’avifauna d’aquest espai protegit tant proper de la ciutat de Barcelona. Visitarem altres zones d’interès així com els diferents avencs formats per l’erosió de la roca calcària quan entra en contacte amb l’aire i l’aigua, alguns d’un centenar de metres de fondària. Durant el mes d'octubre podrem observar un bon nombre d'espècies en pas postnupcial i que, conjuntament amb d'altres residents a la zona com l'Àguila cuabarrada, el Falcó pelegrí o la Tallareta cuallarga, farà d'aquesta sortida un matí ple d'ocells i bona companyia.

Quin serà l'itinerari?

 

Ens trobarem a les 08h a l'aparcament de l'estació de tren i Renfe del Prat de Llobregat on farem el repartiment de cotxes. Un cop organitzats, anirem direcció autovia de Castelldefels per arribar a un dels accessos del Parc Natural del Garraf, la urbanització Ratpenat. Finalment deixarem els cotxes al Pla de Querol i caminarem fins les Agulles on esmorzarem a 552 metres d’alçada. Tornarem, passant per  Campgràs i els 4 avencs. Tot seguit agafarem els cotxes, aturant-nos al centre d’informació de La Pleta i fent a peu el recorregut del seu voltant. Finalment i si encara ens queda temps, anirem direcció a la petita cantera de Castelldefels on solen romandre les Merles blaves, Sits negres o alguna que altre sorpresa. Sobre les 13h finalitzarem la sortida.

Quins ocells podrem observar?

 

Tenint en compte que per aquestes dates encara ens trobarem amb alguns ocells en pas migratori, només indicarem els més rellevants d'una llarga llista:

 

Perdiu Roja Alectoris rufa, Aguila Cuabarrada Aquila fasciata, Aligot Comú Buteo buteo, Esparver Vulgar Accipiter nisus, Xoriguer Comú Falco tinnunculus, Falcó Pelegrí Falco peregrinus, Xixella Columba oenas, Pardal Roquer Petronia petronia, Puput Upupa epops, Cogullada Fosca Galerida theklae, Roquerol Ptyonoprogne rupestris, Bitxac Comú Saxicola torquatus, Merla Blava Monticola solitarius, Tallarol Capnegre Sylvia melanocephala, Tallareta Cuallarga Sylvia undata, Mosquiter Comú Phylloscopus collybita, Bruel Regulus ignicapilla, Mallerenga Blava Cyanistes caeruleus, Mallerenga Emplomallada Lophophanes cristatus, Corb Corvus corax, Passerell Comú Carduelis cannabina, Sit negre Emberiza cia, Gratapalles Emberiza cirlus, Cruixidell Emberiza calandra
 

Què inclou?

 

Guia Icaro Birding Experience (Ferran López)
Telescopi terrestre 20x60 augments
Assegurança de viatge personal

Llista d'ocells detectats a la sortida

Observacions

 

Cal tenir en compte que per caminar per les diferents zones del Parc és important dur un calçat adient. Cadascun portarà el seu esmorzar, els seus binocles i a poder ser una càmera fotogràfica. Nosaltres durem varis telescopis per poder disfrutar, amb major detall, dels ocells que surtin al pas. 


21/10/2023 08:00

21/10/2023 13:00
Queden 11 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aparcament estació de tren del Prat de Llobregat


DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS

REPORTS RELACIONATS