ICARO birding experience
Parc Natural del Montseny a l'hivern
25
Finalitzat

Sortida guiada d'un matí per observar les espècies d'ocells més característiques d'aquest parc natural classificat com a Reserva de la Biosfera per la UNESCO gràcies al seus alts valors naturals. El Turó de l'Home, amb més de 1700 metres d'altitud, ens ofereix una gran varietat vegetal, passant de les zones més baixes on predominen els anzinars, pinedes i suredes fins a les zones de major alçada amb les característiques fagedes i avets. El resultat de tots aquests hàbitats ens oferirà gran varietat d'ocells, alguns d'ells força escassos, com és el cas del Cercavores, el Pardal d'ala blanca, la merla de pìt blanc o la Griva cerdana. Les espectaculars fagedes dels voltants de Santa Fe de Montseny amb les seves immillorables vistes, també acullen altres tipus d'ocells com la Mallerenga d'aigua, el Pica-soques blau, el gamarús o el Picot negre.  

Quin serà l'itinerari?

 

Ens trobarem a les 08:00 h a l'aparcament del centre d'informació de Fogars de Montclús (41.715492  2.461114), situat tot just al costat de la rotonda que ens desvia cap a Campins, a uns 3,5 kms passat el poble de Sant Celoni.

Posteriorment, iniciarem la pujada fins l'aparcament gratuït per accedir al Turó de l'Home (41.771426  2.440223) on caminarem fins l'observatori meteorològic per tal de gaudir dels primers ocells que ens surtin al pas envoltats d'una de les millors vistes panoràmiques de Catalunya. 

El nostre següent punt serà a Santa Fe de Montseny on aparcarem els vehícles als voltants del centre d'informació. Partint d'aquest lloc, iniciarem un transecte a peu per tal d'observar altres ocells característics de la zona com la Mallerenga d'aigua, el gamarús o el Pica-soques blau i aprendrem a detectar-los mitjançant els seus reclams. 

Sobre les 14:00h finalitzarà la sortida i iniciarem el camí de tornada.

Quins ocells podrem observar?

 

Només els més rellevants:

 

Aligot comú Buteo buteo, Espaver vulgar Accipiter nisus, Astor Accipiter gentilis, Xoriguer comú Falco tinnunculus, Falcó pelegrí Falco peregrinus, Gamarús Strix aluco, Picot negre Dryocopus martius, Picot garser gros Dendrocopos major, Cotoliu Lullula arborea, Cargolet Troglogytes troglodytes, Pardal de bardissa Prunella modularis, Cercavores Prunella collaris, Cotxa fumada Phoenicurus ochruros, Bitxac comú Saxicola torquata, Tord comú Turdus philomelos, Griva Turdus viscivorus, Griva cerdana Turdus pilaris, Tallarol capnegre Sylvia melanocephala, Tallareta cuallarga Sylvia undata, Mosquiter comú Phylloscopus collybita, Reietó Regulus regulus, Bruel Regulus ignicapilla, Mallerenga carbonera Parus major, Mallerenga petita Periparus ater, Mallerenga blava Cyanistes caeruleus, Mallerenga d'aigua Poecile palustris, Mallerenga emplomallada Lophophanes cristatus, Mallerenga cuallarga Aegithalos caudatus, Pica-soques blau Sitta europaea, Raspinell comú Certhia brachydactyla , Gaig Garrulus glandarius, Corb Corvus corax, Pardal d'ala blanca Montifringilla nivalis, Pinsà vulgar Fringilla coelebs, Passarell comú Carduelis cannabina, Lluer Carduelis spinus, Durbec Coccothraustes coccothraustes, Sit negre Emberiza cia, Gratapalles Emberiza cirlus.


 

Què inclou?

 

Guies professionals Icaro Birding Experience (Ferran López)

Telescopi 20x60

Assegurança personal 

Llista total d'ocells observats

Observacions

 

Es recomanable dur roba d'abric sobre tot a primera hora del matí, i un calçat adient per caminar per zones pedregoses o amb petites clapes de gel. Evidentment, no heu d'oblidar els binocles i les càmeres fotogràfiques. Nosaltres durem els telescopis.

Caldrà també dur cadascú el seu entrepà o tàper per l'esmorzar!

   Punt de trobada a les 08:00 h a l'aparcament del centre d'informació de Fogars de Montclús (41.715492  2.461114)


16/12/2023 08:00

16/12/2023 14:00
Queden 3 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Centre d'informació de Fogars de Montclús


DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS

REPORTS RELACIONATS