ICARO birding experience
Riu Llobregat a Abrera
20

El tram fluvial del riu Llobregat que comprèn el municipi d'Abrera està inclòs dins el Pla d'Espais d'Interès Natural i forma part de la Xarxa Natura 2000 anomenat Montserrat- Roques Blanques-riu Llobregat. A més, és designat com a Zona especial de Protecció de les Aus (ZEPA) i com a Lloc d'Interès Comunitari. Es tracta d'una plana al.luvial d'alt valor ornitològic amb un conjunt d'hàbitats difícil de trobar al voltant de l'Area Metropolitana de Barcelona que ens farà passar un bon matí observant les diferents espècies que acostumen a romandre pel seu bosc de ribera format per una gran varietat de pollancres, saücs, freixes, oms, salzes i tamarius on podrem observar el picot verd, picot garser grospicot garser petit, durbec, tord ala-roiggratapalles i amb sort, teixidor i la becada entre moltes altres, però també podrem recórrer pels voltants dels seus camps de conreu on ens trobarem amb una altra varietat d'ocells com alguns alàudids. Tot això i més de la mà d'en Xavier Larruy, un ornitòleg de gran experiència i gran coneixedor de la zona. T'animes a venir amb nosaltres?

Quin serà l'itinerari?

 

Ens trobarem tot just en aquest punt (41.522385, 1.906575) de l'aparcament de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya d'Abrera a les 09:00h. Per tots els que decidiu venir amb ferrocarrils heu de saber que els dissabtes hi ha dues línies, la S4 i la R5, que surten cada 20 minuts des de la plaça Espanya de Barcelona direcció Abrera, i la millor opció seria agafar el R5 que surt a les 07:56h amb arribada a Abrera a les 08:46h. Per tots els que vingueu amb cotxe podreu aparcar fàcilment a l'aparcament gratuït de la mateixa estació d'Abrera mentre espereu. Un cop ens trobem amb el nostre guia ens dirigirem cap a  l'inici del nostre itinerari, situat a tan sols 5 minuts de la mateixa estació, per començar a recórrer a peu les diferents zones del marge del riu Llobregat observant amb detall totes les espècies d'ocells que vagin sortint al pas. Els camins són de fàcil accés i no presenten cap mena de dificultat. Al voltant de les 13:30h ja ens dirigirem cap als nostres cotxes per tornar cap a l'estació de ferrocarrils d'Abrera on donarem per finalitzada la sortida guiada.

Què inclou?

 

Guies Icaro Birding Experience (Xavier Larruy)

Telescopi 20x60 augments

Assegurança personal de viatge

Llistat total d'ocells observats durant la jornada

Observacions

 

Caldrà dur cadascú el seu entrepà per esmorzar, roba d'abric sobre tot durant la primera hora del dia i els binocles. Nosaltres durem els telescopis per millorar les observacions. Cal indicar a la pre-inscripció si vindreu a Abrera amb cotxe o amb els ferrocarrils

 

   Punt de trobada a les 09:00 h a l'aparcament de l'estació d'Abrera (41.522385, 1.906575)

   


16/03/2024 09:00

16/03/2024 13:30
Queden 9 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Aparcament ferrocarrils d'Abrera


DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS

REPORTS RELACIONATS