ICARO birding experience
Serra de Boumort
30

Sortida ornitològica guiada d'un dia a l´Espai d'Interés Natural de la Serra de Boumort, on visitarem diverses zones de la Reserva Nacional de Caça, una de les zones amb major concentració de voltors i una de les poques zones on poder observar les quatre espècies: trencalòs, voltor negre, voltor comú i aufrany, encara que aquesta darrera no és present durant l'hivern. Però, també es tracta d'una zona molt rica en herbívors com ara els cérvols, isards, daines i cabirols. Actualment, és un dels millors espais naturals de tota Catalunya on poder obtenir molt bones imatges a curta distància de diversos rapinyaires gràcies a la proximitat dels diferents canyets de la zona. Serà, per tant, un bon moment per agafar les nostres càmeres fotogràfiques!

Quin serà l'itinerari?

 

Ens trobarem a les 08:00 h al restaurant Ventureta de la població de Ponts que està en aquest punt 41.915604  1.1854210, tot just davant de la rotonda principal que fa cruïlla amb les carreteres C-1412a i la C-14. Veure-ho que davant del mateix restaurant hi ha aparcament per a cotxes. Un cop reorganitzats, ens dirigirem cap a Isona i poc després de passar el petit poble de Bóixols, iniciarem la pujada per la pista de terra que ens durà cap als diferents llocs de la serra de Boumort fins a arribar a les parts més elevades del refugi. Durant la pujada ja anirem observant espècies força interessants com el Voltor negre, Falcó pelegrí, Trencalòs, Àliga daurada, Gralla de bec vermell, Sit negre o un munt d'altres ocells més petits, però on també estarem atents per si apareix qualsevol cérvol. Ens aturarem en un dels punts estratègics per mirar d'aconseguir unes imatges immillorables del trencalòs, on sovint sol aparèixer a curta distància i fins i tot, a la nostra mateixa alçada. Dinarem a l'ombra pels voltants del mateix refugi mentre observem altres ocells de la zona com el trencapinyes o el reietó. Per la tarda, anirem tornant cap a les zones més baixes on descobrirem els voltants de la Font de la Menta on buscarem picots i altres mallerengues.

Què inclou?

 

Guia Icaro Birding Experience (Ferran López)

Telescopi 20x60 augments

Assegurança personal de viatge

Llistat total d'ocells observats durant la jornada

Observacions

 

Caldrà dur cadascú el seu entrepà per esmorzar i dinar, roba d'abric sobre tot durant la primera hora del dia i els binocles. Nosaltres durem els telescopis per millorar les nostres observacions. També cal no oblidar dur calçat adient per caminar per camins de terra.


27/01/2024 08:00

27/01/2024 17:00
Queden 9 places
Veure pdf
Lloc de sortida
 

Restaurant Ventureta de Ponts


DESCOBREIX MÉS EXCURSIONS

REPORTS RELACIONATS